HDD bazen çalışmıyor

alperen4127

Hectopat
Katılım
1 Ocak 2017
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
Hitachi 5K750
Anakart
B450
Merhaba, eski laptopumdan aldığım SATA hard diski bilgisayarıma ilk bağladığımda çalışıyordu. Yarınına açtığımda ise HDD okunmuyordu, yedek kablo ile bilgisayarıma tekrar bağladım ve çalıştı. Akşamına yine okunmamazlık yaptı. Anakarttaki 4 tane SATA yuvalarına sırasıyla soktum birinde tekrardan okudu. Bugün tekrar açtığımda ise okumamazlık yapıyordu. Tahminen yine kabloyu değiştirdiğimde çalışacak fakat her seferinde bunları yapmak hem zahmetli hem de uzun zamanda hem anakarta hem de HDD'ye zarar verir korkuyorum. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz? (Bu yazıdan sonra tekrardan çalışması için kablo ve sata yuvasını değiştirdim ve mavi ekran hatası aldım. Yeniden denediğimde bilgisayar açıldı.) Tekrardan ekliyorum sanırım problem yuva değiştirmemle değil bir kaç kez bilgisayarı yeniden başlatmam ile geçici süreliğine çözülüyor yuvaları ve kabloyu değiştirmeden bir kaç kez yeniden başlattım ve HDD tekrardan çalıştı
 
Son düzenleme:
Merhaba, eski laptopumdan aldığım SATA hard diski bilgisayarıma ilk bağladığımda çalışıyordu. Yarınına açtığımda ise HDD okunmuyordu, yedek kablo ile bilgisayarıma tekrar bağladım ve çalıştı. Akşamına yine okunmamazlık yaptı. Anakarttaki 4 tane SATA yuvalarına sırasıyla soktum birinde tekrardan okudu. Bugün tekrar açtığımda ise okumamazlık yapıyordu. Tahminen yine kabloyu değiştirdiğimde çalışacak fakat her seferinde bunları yapmak hem zahmetli hem de uzun zamanda hem anakarta hem de HDD'ye zarar verir korkuyorum. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz? (bu yazıdan sonra tekrardan çalışması için kablo ve SATA yuvasını değiştirdim ve mavi ekran hatası aldım. Yeniden denediğimde bilgisayar açıldı.)

HDD darbe aldımı hiç.
 
HDD darbe aldımı hiç.

Sanmıyorum ama HDD yuvasına yerleştirmeden koymuştum. Çalışmadığı zaman kasa dışına aldım hard diski sonrasında da dediğim gibi kablo değiştiğimde çalıştı bir süre tekrar okumadı yuva değiştim tekrardan okumaya başladı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı