Renault neden kaliteli araç üretmiyor?

Ekonomi aracı üretmek için maliyetten, kaliteden kısıyorlar. Yoksa Peugeot markası da ekonomi aracı üretiyor ama rcz modeli var. Yani adamların hedef kitlesi farklı.

Peugeot 301 dışında ekonomi sınıfı hangi modeli var? Ticari araçlar hariç onların zaten hedefi belli. 308? 508? Ve suv sersini saymıyorum.
 
Bizim ülkemizde pahalı maalesef. Yoksa yurt dışında maksimum 20k euro diye hatırlıyorum(taliant, Clio, sandero gibi), para değil yani.
1660549077521.png



Bir de altlarında overprice yazıyor. Sinirlenmemek elde değil ahhahaaha.
 
Eki Görüntüle 1486173

Bir de altlarında overprice yazıyor. Sinirlenmemek elde değil ahhahaaha.

Gerçekten öyle. Adamlar vurup kırmak ya da normal arabası eskimesin diye bundan alıp ise getir, götür arabası yapıyor ve bu lüks değil onlar için. Gayet sıradan bir olay hafda sonu ve hafda içini araçlarının farklı olması.
 
Çünkü ekonomi sınıfı bir markadır. Bu arada Türkiye'de en çok bulunan araç Renault'a aittir.

Bizde ister miyiz böyle olsun. Bakın Fransa, Renault'un ana vatanı ama ticari araçları ve şirket araçı dışında kullanan yok. Kimse keyfinden Renault almıyor maalesef. Ülkenin durumu bizi bu saçma yola sokuyor.
 
Renault neyse de Dacia'dan uzak durun. 10 gün kadar kendi aracım tamirdeyken ikame araç verdiler Sandero Stepway modelini. Araç 2020 yani çok eski de değil. Sanki traktöre bindik 10 gün boyunca. Zaten otomatik şanzıman işini becerememişler. Araba kalkarken tak tak tak ses geliyor. Sürekli çevredekilerin bakışların maruz kalıyorsunuz kim bu traktörün sahibi diye.
 
Renault sadece Taliant gibi modeller değil. O modeller ucuz olması için üretilen modeller ve pahalı olmasının sebebi de bizim nacizane ekonomimiz. Talisman, Scenic, Laguna, Megane modelleri gayet konforlu ve kaliteli modellerdir.
 
Marka değil model eleştirin. Mesela belli arabalarında bulunan 1.3 TCe motor fiyatına göre çok iyi. Ülkemizde keşke vergiler daha güzel olsa da daha yüksek hacimlisini görebilsek. Koleos, Captur, Kadjar, Megane, Clio fiyatına göre belli şeyleri veren araçlar.

Taliant gibi arabalar için haklısınız küfür gibi gönderiyorlar. Bizimkiler de aldığı için adamlara kazandırıp ürettiriyor. Tutacakların maliyeti bile 50-60 TL'dir en fazla. Şu kolçağa bile ekstra diyorlar. Onu geçtim arabada bir tane teyp koy bari.

Bir de piyasa da hakkı yenen Talisman gibi bir araç var mesela. Benim için Passat'tan çok daha iyi bir araç.
 

Geri
Yukarı