B350M-K BIOS güncellenmeli midir?

Asaba mahmures

Centipat
Katılım
19 Haziran 2022
Mesajlar
165
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
İşlemci
Ryzen 5500
Öncelikle merhaba. Elimde bulunan B350M-K anakartımı son sürümü olan 6042 sürümüne güncelledim. Güncelleme sebebim Ryzen 5500 işlemcisini kullanabilmekti. Şimdi kullanabiliyorum yalnız sıcaklıklar 95 dereceleri aştığı için BIOS'u bir daha güncellemek istiyorum. Şimdi soruma geliyorum: Son sürümü tekrar kurabilir miyim, kurarsam herhangi bir problem yaratır mı? Böyle neden mi düşünüyorum? Sebebi çok açık 6042 güncelemesi olmadan Ryzen 5500 çalışmıyor eğer tekrar bir güncelleme yaparsam hata olabileceğinden korkuyorum.
 
Tekrar aynı sürümü yüklerseniz zaman kaybından başka bir şey olmayacağını düşünüyorum. İşlemcinizin desteğini tekrar kontrol edip termal macun bakımı veya daha iyi bir işlemci fanı almanızı öneririm.
 
Tekrar aynı sürümü yüklerseniz zaman kaybından başka bir şey olmayacağını düşünüyorum. İşlemcinizin desteğini tekrar kontrol edip termal macun bakımı veya daha iyi bir işlemci fanı almanızı öneririm.
Dostlar merhaba. Yakın zamanda Ryzen 1300X işlemcimi Ryzen 5500'e yükseltim. Son güncel BIOS'u kullanıyorum. Anakart B350 mk. İşlemcinin stok fanını takarken biraz zorlandım. 1-2 kere çıkarıp taktım. Tabii şöyle bir durum oldu, fazla bekletmedim çıkardıktan sonra fanı ama her çıkardıktan sonra macunu silmedim. Sanmıyorum macun hızlı kurusun. Arka tarafta vantilatör açıktı onun hemen kurutacağını sanmıyorum. Halbuki ben önündeydim onun, kasaya değmiyordu.

Şimdi sizlerin önerisine ihtiyacım var. Testlerde kullandığım CPU ölçme programları Core Temp ve HWMonitor. Bir de real tempi kullanmaya çalıştım ama işlemciyi algılamdığını söyledi. Yük bindirmek için Blender'dan render yaptım. Render'da hem işlemci hem ekran kartını %100 kullandırtım. Bunu da render sekmesinde CUDA sekmesi altında hem işlemciyi hem ekran kartını seçerek yaptım. Stok fan çalışıyor. Şu an akşam vakti testi yapıyorum ve hava 26 derece.

Bunu başka bi konuda paylaştım sen ne önerirsin?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı