Sony Z5C vs LG G4 vs Z5

Z5C vs LG G4 vs Z5


  • Oy verenlerin toplamı
    25

Gamerq

Kilopat
Katılım
27 Mayıs 2015
Mesajlar
121
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
3'ü arasında bir seçim yapıcam galiba. Samsung diye öneri verecek olursanız Anti-Samsung'cuyum diyebilirim. Yazılım benim için her zaman önce gelir güncelleme önemli bana. Sony'nin bunu iyi yaptığını düşünüyorum. Samsung en fazla 1 yıl ya veriyor ya vermiyor. G4 batarya performansı düşük, Z5C 2 GB Ram uzun vade kullanmayı düşündüğüm içinde ileride yetmeyecek gibi bir his alıyor içimi. Z5 ise biraz pahalı geliyor birde bunun yanında aksesuar alınması gerek hızlı şarj olsun kılıf olsun vs. Z5 derseniz Z6'nın çıkacağı Mart, Mayıs aylarında almayı planlıyorum. Bekleyebilirim elimdeki telefon ile ne diyorsunuz siz ? Beklemeli miyim?
 
Beklemen yararına olur, üç telefon arasından en performanslısı ve en iyi batarya performansı Z5 Compact modeli. Z5 ve Z5 Compact modellerinin kamera performansı ise G4'ün gerisinde. Her iki Z5 modeli de CPU ve GPU olarakta G4'den daha üstünler ve iki telefon da batarya olarak G4'den çok daha iyi. G4'ün avantajları ise ekran ve kamera. Z5 Compact modelinin 2 GB RAM'e sahip olması bir dezavantaj ama Sony arayüzü stabil olduğu için sorun olmaz. Bu telefonlar hakkında hangisi tavsiye etmem konusunda zorlanıyorum çünkü bu fiyatta bulunan diğer telefonlara göre eksi yönleri var. Z5 fiyatı çok pahalı, Z5 Compact ise bana göre kalın bir cihaz ve küçük ekran sevmiyorum tercih meselesi. G4 aralarından daha çok fiyat ve performans ürünü, illa bu telefonlar arasından ben G4 öneririm donanım olarak geride olmasına rağmen.
Alternatif olarak S6 ve NOTE 5 bu iki telefon da diğerlerinden daha iyi cihazlar. Güncelleme konusunda Samsung amiral gemisi modellerine 2 yıl boyunca güncelleme desteği sunuyor ama güncelleme desteği Sony ve LG göre daha geç veriyor. Güncelleme konusunda Android cephesinde maalesef 2 yıldan fazla güncelleme veren firma yok. Nexus modelleri hariç.
 
2 yıl gibi bir zaman oldu bildiğim kadarıyla halen güncelleme alabiliyor Z1 o yüzden Sony diyorum ve ben oyun oynayan birisi değilim,kamerayıda pek kullandığım söylenemez. Sosyal medya ve internette gezinmek amaçlı kullandığım için sizce nasıl bir şey yapmalıyım Samsunglara nedense hiç mi hiç güvenemiyorum. Ama Note 5 bir ara düşündüm caydırdı kalem olayı olsun 5.7 inç olması olsun küçük ekran yeterli zaten T50 gibi bir giriş seviyesi telefondan geçeceğim için bana yetecektir o seviyeler ama ileride 2 GB'ın dezavantajlarını göreceğimi düşünüyorum.
 
Sosyal medya ve internet için bu kadar para vermenize bence hiç gerek yok. Samsung'un arayüzü eski hantal arayüz değil. Z5 ile Z5 Compact modeli arasındaki RAM farkını arka plan da çok fazla uygulama açık bırakırsanız o zaman RAM farkı anlaşılır, günlük kullanım da fazla bir fark olmaz.
 
Lg G4 batarya konusunda gayet yeterli bir performans veriyor. Ortada diyebilirim.
Üçü arasında fiyatı da göze alırsak doğru seçim G4 olacaktır.
 
Z5 Compact kullanıyorum, her konuda çok memnunum. Bu tür konularda çok objektif olduğumu da belirtmek isterim, fanatiklik huyum yoktur. RAM konusunda 3 haftalık kullanım süremde hiç sıkıntı çıkarmadı. Ben uygulamayla işim bittiği anda kapatıyorum, onun dışında 5-10 tane tarayıcı sekmesi ve bir kaç uygulama açtığımda dahi RAM sıkıntısı yaşamadım, ki ben şahsen bundan daha fazlasına ihtiyaç duymuyorum. Kamera konusunda da mükemmel. Renk doğruluğu çok iyi, keskinlik de tam olması gerektiği gibi ne abartılı ne de az. G4'ün diyafram açıklığı daha yüksek olduğu için gece çekimlerinde Z5 serisinden daha iyi olacaktır ama onun dışında Z5'in geri kalır hiçbir yanı yok, hatta bana sorarsanız bu senenin en iyi 3 kamerası arasına girer. Ben 8 Mp modunda kullanıyorum, düşük ışıkta fotoğrafa yakınlaştırınca biraz gren ve artifact görülüyor ama kesinlikle rahatsız edecek derecede değil. Küçük ekranı dert edenlerden değilsen(ben özellikle küçük ekranı için Compact serisine yöneldim) Z5 Compact daha iyi bence. Z5'ten 500 lira daha ucuz ve performansta biraz daha iyi.
 
Note 4'ü inceledim güzel ama yazılım firması Sony olsa hiç düşünülmez alınır gibi geldi Z5C bana görede hoş zaten pek büyük ekranı severim ama telefon tek elle kullanılmalı cebe sığmalı @Testarossa telefonda oyun oynamam,video izler,3-5 sosyal medya kullanır,internet işlerimi telefondan yaparım. Note 4 ile kıyaslarsan bilgin varsa aktarabilir misin bana?

Hep eklemeyi unutuyorum telefonda en çok yaptığım şey ise kulaklık ile müzik dinlemek bunuda değerlendirebilir misin Z5C'nin ses donanımı açısından.
 
Note 4 ile kıyaslayamam, kullanmadığım için ne desem yalan olur ama büyük ekran pek çok konuda tartışmasız daha iyi olacaktır. Video izlemek daha keyifli olur, internet sayfalarında daha büyük bir alan ekrana sığar ama Z5C tek elde çok daha rahat kullanılıyor. Ben de telefonu tek elle kullanmaya büyük önem veriyorum. Otobüste, metrobüste ayakta yolculuk yaptığımdan ellerden bir tanesi mecbur devre dışı kalıyor. :) O yüzden Z1'den beri Compactları takip ediyorum. O konuda kararı senin vermen lazım, ikisi de iyi telefonlar ama Z5C daha güncel ve daha güçlü.

Müzik konusunda da Sony çok tecrübeli bir marka, biliyorsunuz. Ben de telefonu en çok müzik için kullanıyorum, aldığım ilk hafta bir de 32 Gb'lık bir SD kart alıp içini sevdiğim albümlerle doldurdum. FLAC gibi kayıpsız formatları destekliyor. Kendi uygulaması da çok iyi. ClearAudio, ID3 etiketi düzeltme, eksik müzik bilgilerini tamamlayıp düzeltme gibi özellikleri var. Müzik uygulamasında, hatta telefonun genelinde şimdiye kadar canımı sıkan tek şey bazı Türkçe karakterli şarkı isimlerinin bozulması oldu. Ş, ğ gibi Türkçe karakterler bazen bozulup Çince karakterlere dönüşüyor kendiliğinden. Ufak bir güncelleme ile düzeltilecek bir sorun bu. Kendi içinde çıkan kulaklığı da fena değil ama ben Audio-Technica ATH-SJ33'le birlikte kullanıyorum, mükemmel oluyor.
 
NOTE 4'de kullanılan Exynos 5433, SD 810'dan daha performanslı bir işlemci ama aradaki fark şu, NOTE 4 2K ekrana sahipken, Z5 Compact modeli 720P ekran kullanıyor. Z5 Compact modelin de çözünürlük düşük olduğu için daha fazla performans alırsın.
Ekran ve kamera olarakta NOTE 4 daha başarılı.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı