Çalışmak mı okumak mı?

Merhablar, ben 11. sınıfım. Okuldan sonra çalışıp 100 TL (günlük) maaşlık işe girme planım var ama bir yandan okul da var. Sizce ne yapmalıyım? Al okuyorum.
(2saatlik iş)
08.00-16.00 okul.
17.00 19.45 iş.

100 TL için geleceğini bırakma.
 
Derslerinle beraber yürütebiliyorsan yapmanı öneririm. Lisede bende garsonluk yapıyordum boş olduğum vakitlerde hem cebine para kalıyor hem de çalışma hayatı hakkında tecrübe ediniyorsun. Ama komple okulu bırakayım çalışayım deme.
 
Baba mesleğini devam ettirmeyi düşünüyorsan sorun yok, kolay gelsin. Açık liseden de bitirebilirsin liseyi.
 
11'e geçtim yaz tatilinde full babamın yanında çalıştım. Okul oku ama ayrıyeten bir bilezik de kapmaya çalış. Elektrikciye falan gir sanayiye gir bir yere gir en azından tecrüben olsun okuyup meslek bulamazsan bilezik devreye girer bir yandan da iş ararsın bu devirde düşük-ortalama bir hayata girişim için bilezik ve diploma şart. 3 ay esnaflık deneyimimden söylüyorum sakın esnaf olma bu milletle uğraşılmaz adam kese ne diye soruyor ya ulan hiç mi banyo yapmadın daha niceleri vallaha adamı fıtık eder bunlar benim tatilim daha yeni başlıyor okullar açılınca rahatlicam. Kısacası yaz tatillerinde çalış az çok öğrenirsin okulu da bırakma ne olursa olsun bir iş öğren -en kötü esnaflık öğren kötü ama yapacak bir sey yok allah bütün esnaflara sabır versin- bir mesleğin de diplomasını al büyük ihtimal işine yaramayacak ama belli olmaz iş bulursa iyi olur garantiye alırsın şuan ben öyle yapıyorum.
 
Elinde bir meslek zanaat yok, ne yapmayı düşünüyorsun peki? :) O 2 saatlik için 100 TL dediğin iş de kalıcı değil ki.

Kanka okul zaten fazla bir şey katmıyor en azından çalışma tecrübesi olur bence bu yaşta zaten 2-3 saat çalışacak bence değer.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı