Çalışmak mı okumak mı?

Derslerinle beraber yürütebiliyorsan yapmanı öneririm. Lisede bende garsonluk yapıyordum boş olduğum vakitlerde hem cebine para kalıyor hem de çalışma hayatı hakkında tecrübe ediniyorsun. Ama komple okulu bırakayım çalışayım deme.

Polislik gibi bir meslek varken bırakacağımı düşünmüyorum elimde 2-3 bir şey olsun diye

Kanka okul zaten bir şey katmıyor diyerek ders çalışmazsan da bir şey katmaz. Tek taraflı düşünmeyin.

3 ay esnaflık deneyimimden söylüyorum sakın esnaf olma bu milletle uğraşılmaz adam kese ne diye soruyor ya ulan hiç mi banyo yapmadın daha niceleri vallaha adamı fıtık eder bunlar benim tatilim daha yeni başlıyor okullar açılınca rahatlicam.
Pideci, lokantacı işleri falan kafa yoruyor da farklı esnaf işlerinde de kafan rahat oluyor. :)

Pidecide çalışırken millete dayak atacak kıvama geliyordum, sonra kunduracı da çalıştım. Kundura işi dâhâ rahattı tâbi.
Mal mı geldi? Ya diziyorsun ya da rafa kaldırıyorsun.
Müşteri mi geldi? Basit. Ver gülüm al gülüm. 😂

Okumakla adam olunmuyor. Kendini okulsuz geliştirebilecek bir irade ve akıl sahibiysen okumaktan çok daha mantıklı. Ha ben sana git bakkal aç demiyorum. Yurtdışında bir sürü ülke diplomasız iş alıyor mesela bilişim kategorisinde. Tabi onun içinde bir sürü sertifika alma süreci var. Ama o imkana sahip değilsen okumalısın.

Pideci, lokantacı işleri falan kafa yoruyor da farklı esnaf işlerinde de kafan rahat oluyor. :)

Pidecide çalışırken millete dayak atacak kıvama geliyordum, sonra kunduracı da çalıştım. Kundura işi dâhâ rahattı tâbi.
Mal mı geldi? Ya diziyorsun ya da rafa kaldırıyorsun.
Müşteri mi geldi? Basit. Ver gülüm al gülüm. 😂

Vallaha ben aktarcılık yaptım tezgahtar olarak babamın müşterinin elinden paketi fırlattiğını bilirim yani Şener Şen'in dediği gibi bir insan bu kadar hıyar olur mu saçma salak sorular bin bir çeşt insan hepsinin ağiz kokusunu çekmek zorundasın yan dükkandan bize terlik soran oldu ya adam kör müsün yan dükkan terlik kaynıyor bu dukkanda kimyon baharat yani insanın 10.5 miyop 20.9 hipermetrop falan olması lazım kendinizi İlber Ortaylı gibi hissediyorsunuz maymunların arasındaki tek akıllı, resmen arog filmi mağara adamlarına tezgahtarlık, deneyim olmadan yaşananları anlayamazsınız o IQ düşüklüğünü yaşamaniz yerinde gormeniz lazım bu forumun IQ ile uyuşmadiğından anlatsam anlamazsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı