Hayır hocam, OC değil. Burada işlemci kendine göre ayarlıyor. Bir üst sınır vardır ve buna kadar çıkar. OC ise çarpan kilidi açık olan işlemcilerde yine uygun anakart ile yapılır. Bunlarda ise daha üst sınırlara çıkmak mümkün.
Overclock değil, işlemcinin gerektiğinde yine bir limit dahilinde çıkabildiği hız. Gerektiğinde yükselmesi de enerji tasarrufu sağlıyor, sürekli Turbo frekansta çalışmasına gerek yok.
Peki hocam işlemcimin Hz 1.90, Turbo Boost yapsam kaç Hz olur?
HM peki anladım hocam, bunu nasıl yapabilirim?
AMD A4-3300MHangi işlemci olduğuna bağlı. Sen elle yapmıyorsun, bilgisayar onu otomatik yapıyor.
Hmm tamamdır hocam çok teşekkürler.Turbo Boost ve overclock farklı şeyler. Turbo Boost örneğin işlemci hızınız 2.50GHz Turbo Boost ile bunu 2.70GHz yapabiliyorsunuz işlemcinizin belirli koşullar altında standart hızından daha yüksek hızlara otomatik olarak çıkabilmesini sağlayabiliyor.
Hm peki anladım hocam, bunu nasıl yapabilirim?
Hocam ara sıra HZ 2.10'a felan çıkıyor oyunlardayken.BIOS'dan bir ayar yapmadıysan genelde otomatik veya açık durumda olur bir şey yapmana gerek yok. Görev yöneticisinden takip et, turbo boost'a çıkıp çıkmadığına bakabilirsin.
Hocam ara sıra HZ 2.10'a felan çıkıyor oyunlardayken.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.