İşlemcide bulunan Turbo Boost özelliği nedir?

Dosya Ekleri

• resim_2022-09-08_162638189.png
    resim_2022-09-08_162638189.png
    2,5 KB · Görüntüleme: 55
İyi sosyaller, dostlar kendi işlemcimi arattım, Turbo Boost ile yüksek Hz'lere çıkabiliceğini gördüm, bu Turbo Boost, overclock mu? Yoksa ikisi farklı mı?

Overclock değil mesela laptoplarda ofis ve oyun modu olarak ayırmaya yarıyor bir nevi ama siz oyun oynuyorsanız yüksek performans ek güç ayarları en yüksek işlemci durumunu %100 yaparsanız aktif olur ancak laptop çok ısınır ve PSU yavaşlar.

Bilemiyorum, eğer çok ısınıyorsa hızı kesebilir yada çok zorlanmadığı için çıkmıyor olabilir.

400MHz çok bir fark yapmaz, oyunlarda 2-3 fps oynar en fazla.
Hmm anladım hocam teşekkürler.

Overclock değil mesela laptoplarda ofis ve oyun modu olarak ayırmaya yarıyor bir nevi ama siz oyun oynuyorsanız yüksek performans ek güç ayarları en yüksek işlemci durumunu %100 yaparsanız aktif olur ancak laptop çok ısınır ve PSU yavaşlar.
Hocam laptop yüksek performans moduna alınca, ekran kartından mavi ekran hatası geliyor, dengeli modda bir sıkıntı yok.

Hmm anladım hocam teşekkürler.

Hocam laptop yüksek performans moduna alınca, ekran kartından mavi ekran hatası geliyor, dengeli modda bir sıkıntı yok.

Turbo modda olduğundan öyle yapar güç seçenekleri yüksek performans plan ayarlarını değiştir gelişmiş güç ayarlarını değiştir işlemci güç yönetimi en yüksek işlemci durumunu %99 yapın Turbo mod kapanıyor ve sorun çözülüyor.

Turbo modda olduğundan öyle yapar güç seçenekleri yüksek performans plan ayarlarını değiştir gelişmiş güç ayarlarını değiştir işlemci güç yönetimi en yüksek işlemci durumunu %99 yapın Turbo mod kapanıyor ve sorun çözülüyor.
Hocam yapmaya korkuyorum, o hatayı verdiğinden sistem açılamıyor, masaüstüne giremiyorum.

Dengeli modda default olarak Turbo Boost kapalı Turbo Boost'u kapatırsan düzelir yüksek ihtimalle laptop kullanıyorsun ve çok ısındığı için kapanıyor.
yok hocam, altın da ekstra soğutucu var, yüksek performans'a aldığım da ekran kartından video tdr failure hatasını alıyorum, üzerine konu da açmıştım, hala çözümünü bulamadım.

Yok hocam, altın da ekstra soğutucu var, yüksek Performans'a aldığım da ekran kartından VIDEO_TDR_FAILURE hatasını alıyorum, üzerine konu da açmıştım, hala çözümünü bulamadım.

“ Siyah ekran aldığınızda CTRL+Shift+ESC tuşlarına basıp Görev Yöneticisi'ni açın. Burada ayrıntılar kısmında LockAppHost.exe işlemini devre dışı bırakın ve kontrol edin. Olmazsa CMD'yi yönetici olarak açın sfc/scannow yazıp 100% olduğunda yeniden başlatıp deneyin. Devam ederse CMD'yi tekrardan yönetici olarak açıp DISM.exe /online /cleanup-image /scanhealth DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth komutlarını sırasıyla yazın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı