Windows'a kaç ayda bir format atılmalı?

Yakup Şeref

Femtopat
Katılım
10 Eylül 2022
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
Intel UHD Graphics
İşlemci
Intel Core i5 10.nesil
Bilgisayara kaç ayda bir format atmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun çıkmadığı ve performans düşüklüğü, Windows şişmesi, virüs şüphesi, istenmeyen hatalar olmadığı sürece atmanıza gerek yok. Bana kalırsa, büyük bir güncelleme gelirse atılması gerekiyor daha sorunsuz bir Windows deneyimi için.

Bir de format atmak diskin ömrünü çürütmez. Günlük kullanım bile formattan daha çok veri yazıyor. Bu yüzden format atmayı büyük bir şey gibi görmeyin. Gerektiği zaman atılmalı.
 
Böyle bir koşul yok. Performans kaybı yaşamıyor, sistemi stabil bir şekilde kullanıyorsanız durduk yere format atmak yeni problemler dahi doğurabilir.

Problem olmadığı sürece format taraftarı değilim.
 
Eğer virüs varsa ve temizleyemiyorsan format atmalısın. Bunun dışında performans kaybın varsa veya stabilite sorunun varsa son çare olarak atmalısın. Mümkün olduğunca format atmamaya çalışın. Format her zaman zorun çözmez, bazen sorunun kaynağı bile olabiliyor. Düzgün kurulmayan bir sürücü, kurulum sırasında yanlış giden fakat farkında bile olmadığın bir şey çökmeler olarak geri dönebiliyor. Windows setup yazılımı çok eski bazen doğru çalışmıyor yama yapıla yapıla geliştirildiği için.
 

Geri
Yukarı