Mersin polisevine bombalı saldırı düzenlendi ve maalesef 1 polis memurumuz şehit oldu

Hadi diyelim ki dediğin gibi, bu adamlar yıllardır seçim kazanıyor. Yeni seçim değil ki.
Daha önce de bıçak sırtı umutluydu muhalefet. İktidar yine tehditlerle, birtakım oyunlarla seçimi kazandı.
Şimdi muhalafet daha umutlu ve AKP'ye MHP'ye daha fazla alternatif hareket var.
Her ne kadar 6'lı Masa olarak ortak CB adayı çıkaracak olsalar da Milletvekili Seçimleri'nde partiler kendi kaderlerini çizecek. DEVA ve Gelecek partileri AKP seçmeninden oy alacak. Hele SP, DEVA, Gelecek, DP partileri ittifak yaparsa çok daha etkili olacaktır.
Halk daha önce tehdidi görüp memleketi AKP-MHP-Derin devlet bloğuna emanet etti ama eline derinleşen krizlerden başka ne geçti? Alternatifler de varken aynı tehditler iktidar bloğuna seçimi kazandırmaz artık.
 
Mansur Yavaş ya da Ekrem beyi umarım aday gösterirler. Erdoğan'a karşı tek rakip Kemal Kılıçdaroğlu ancak Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı halkın güveni 0'a indi ve partisine benimle misiniz tarzı şeyler söyleyerek de halkın güvenini de kaybediyor. Kimse seninle beraber değil kardeşim, sal işte şu seçimi. Kimse sana güvenmiyor, güvenmek istemiyor. Yıllardır bizi A** hükümetine bıraktın, şimdi de yok helalleşeceğiz falan falan diyor. Önce bizle helalleş.
 
Peki neden seçim yaklaşınca bu tür olaylar artar? Çözemedim de ondan soruyorum.
Haziran 2015'ten beri "400'ü verin, bu iş huzur içinde çözülsün" tarzı ile tekrar halkı tehdit siyaseti yürütüyor iktidar. O yıl Haziran ile Kasım arasında ardarda katliamlar geldi. Yüzlerce insanımız iktidarın koltuk hırsı için katledildi. Elinden başka bir şey gelmiyor artık.
Muhalefette bir çatlak çıkmazsa bu kez o da işe yaramayacaktır ama AKP-MHP-Derin devlet bloğu daha önce sonuç aldığı yöntemleri deniyor işte.
 

Geri
Yukarı