Lapid: Büyükelçi ataması Türkiye ile ilişkilerin iyileşmesinde önemli bir adım

Ne kadar güzel ne kadar güzel.
1664737962886.png


Hoştur, iyidir.
 
Önceden birkaç askeri anlaşma yapmıştık. M60'ların modernizasyonunu İsrail yapmıştı mesela. Bu tarz anlaşmaların ülkeye yarar sağlayacağını düşünüyorum.
Modernizasyon ve teknoloji transferi bizim faydamıza olur ancak silah ithali faydamıza olmaz çünkü eğer bir gün ters düşersek İsrail'le (örnek veriyorum.) Sattığı silahın voltajını indirir Fransızların Saddamın samp-t'lerine yaptığı gibi. Bir silah alınacaksa ya modernizasyon ya da teknoloji transferi ile silah tekonojisinin üretimine sahil olmalıyız.
 
Bu haberi kutu Coca Cola içerek kutladım.

Zamanında 15 bin askerimizi kör eden, 30 bin askerimizi de şehit eden, isyancı Filistinli şerefsiz ar*plar yerine İsrail'i tercih ederim.
Eki Görüntüle 1533859
Eki Görüntüle 1533872
Geçmişte tüm ırklar tüm ırkları öldürdü. Bu şekilde bir çıkarım yapılamaz.

Her yıl İsrail ile Filistin arasında yaşanan savaşın nedeni tıpkı PKK gibi örgütlenen ve birçok ülke tarafından terör örgütü olarak kabul edilen Hamas'ın İsrail'e saldırarak sivilleri canlı kalkan olarak kullanmasından kaynaklanıyor. Filistinliler tarafından öldürülen İsrailli kişilerin sayısı da çok fazla.
 
AKP'nin anketlere göre hala %35'lik bir oyu var. MHP'nin %5, iyi partinin %12, CHP'nin ise %28'lik bir oyu bulunmakta. Diğer küçük partilerin de %5'lik bir oy aldığını düşünürsek AKP düşüyor.
 
Akp'nin anketlere göre hala %35'lik bir oyu var. Mhp'nin %5, iyi partinin %12, CHP'nin ise %28'lik bir oyu bulunmakta. Diğer küçük partilerin de %5'lik bir oy aldığını düşünürsek akp düşüyor.

Akp, mhp ve CHP'den kopanlar ( benim gibi ) genelde iyipe yöneliyorlar ben iyipin %16'dan aşağı alacağını düşünmüyorum açıkçası CHP geçen sene %28 alabilirdi ama bu sene %25'i zor geçer naçizane fikrim. Ayrca Erdoğan'ın seçim zamanı god mode açmasını düşünürsek %45'i bulabilir cumhur ittifakı.
 
@ZCPS21 %30'un hepsi troller ve cahillerin oluşturduğu kitle. Muhalefet ne yaparsa yapın bu kitleden oy alamaz.
2. turda yine %30 gibi bir rakama ulaşabilir çünkü bu kitle zamanında AKP'nin hayrını görmüştü ve o sebeple partiyi destekliyorlar. (Bazı şeyleri göz ardı edersek tâbi. 😂)
Turgut Özal zamanını düşün, Özal'ı madenciler çok sever mesela. 60 yaşını geçmiş emekli madenciler gibi, insanlar madene de gitti Almanya'ya da göç etti ve hayat standartlarıni yükselttiler.
 
İyi Parti 2018'de %7 oy almıştı 5 sene geçti en az %15 oyu var diye tahmin ediyorum.

Muhalefet HDP ile ittifak yapmamalı kürdün oyunu almak için elindeki oyu kaybetmemeli. Birde benim şahsi görüşüm ben hdp'ye kürdlerin değilde ermenilerin oy verdiğini tahmin ediyorum bu kürd ve hdp kelimesi yan yana getirilmemeli.

Çünkü PKK kürd değil ermeni hareketidir.
PKK'da sünnetli kimse bulamazsın kürtlüğü kullanıp aklı sıra iç karışıklık yaratmaya çalışıyorlar türk-kürdü birbirine kırdırmaya çalışıyorlar yemezler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı