Valorant neden sevilmiyor?

  • Konuyu başlatan bbnoS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 106
  • Görüntüleme 7B
Bence çok güzel bir FPS oyunu. Diğer oyunlardan farklı özellik ve rekabetin olduğu güzel bir oyun. Ama bazı kişiler nefret ediyor, sebebi nedir sizce?
Toksik kitle her oyunda var. Herkes sadece Valorant'ta var gibi düşünüyor.

Doğruyu söylemek gerekirse kitlezi diyen arkadaş sonuna kadar haklı, çünki oyundaki Türk kitlesi oynadıkları maçların hepsini kazanmak için o kadar hırslanmışlarki takımı kaybederken takım arkadaşlarına sürekli olmayacak davranışlar sergiliyorlar. Benim bire bir karşılaştıklarım örnekle şöyle;
- Türkçeyi düzgün konuşuyorum diye "Entellektüel olmaya mı çalışıyorsun s**ak" dedi biri
- Bir maçta 20 turda 12 adam vurdum diye yeteneksiz oldum
- Birisinin istediği yere duvar atmadım diye küfür yedim
- Arka arkaya 5 tur kaybettik diye takımca (küfur eden hariç) yeteneksiz olduk
- Param olmadığından dolayı molotof alamadım diye oyunu bilmeyen oldum
- Bir tur mecburiyetten AFK kaldim diye evimi bulmak ve Hesabımı banlatmakla tehdit edildim (Kendisine tehditlerini ve küfürlerini kaydettiğimi siber suçlara vereceğimi ve onun beni bulması yerine benim onu bulup dava açacağımı söylediğimde sesini kesti ve hesabımı blokladı)
- Kendi hatasına ölüp onun ile saçma sapan açılmadım diye yine yeteneksiz oldum

Açıkçası bunlar hatırladıklarım bunların dışarısında neredeyse her maç farklı bir durumla karşılaşıyorum bitmiyor, karşı takımdan bile taciz edebilecek raddede toxiclik yapılıyor. Bunlara bakılınca bence nefret edip uzak durulması gayet normal.

Arkadaşım ben CS:GO'da toksik Türk yok mu diyorum? Valorant'a göre daha az var diyorum. Herkes aynı şeyi tekrar ediyor.

Valorant'ta bulunan kadar Türk CS de yok ancak CS'de olanlarda Valorant'ta olanlar kadar toxic. Topluluk sunucularında bile kavga edecek kadar, örneğin bhop sunucusu bunda nasıl kavga edebilirsin diye düşünür insan ancak ben ciddi ciddi denk geldim herif sen strafe atmayı bilmiyorsun demiş ötekide onun annesine küfür etmiş en son adres telefon soruyorlardı.
 
Bence çok güzel bir FPS oyunu. Diğer oyunlardan farklı özellik ve rekabetin olduğu güzel bir oyun. Ama bazı kişiler nefret ediyor, sebebi nedir sizce?

Ben 5 yıldır Fortnite oynuyorum, yaşım 20 hala farklı farklı özellikler ve hikayesi olduğu için bıkmıyorum. Valorant'ı da betadan beridir oynuyorum hesabım 315 seviye. Fakat Valorant mı Fortnite mı derseniz Fortnite derim. Türkiye'de Fortnite'a karşı büyük ön yargı var. Yok Fortnite oynayan velettir, yok şudur yok budur. Valorant'ta immortal olan arkadaşımı Fortnite bağımlısı yaptım.

Hikayesi güzel ve ben şahsen oyunu seviyorum. Ama 10 yaş altı bebelerin ve küfür etmekten başka bir şey yapmayanların olduğu bir yerde doğru düzgün oyun oynanacağını sanmıyorum. Yoksa diğer FPS oyunlarına göre kat be kat daha iyi bir oyun.
Valorantın hikayesi yok denebilecek kadar birbirinden kopuk . 1 sayfadan daha kısa bir hikaye valorantın hikayesi .
 
Hiçbir silah kafadan tek atmasın mı yani?
Oyununa yetenek sistemi getireceksen bunu düzgün ayarlamalısın, kafalarına göre bir karaktere buff bir karaktere nerf atıyorlar. Jett çok oynandığı için nerf yiyor örneğin ne zamandır, böyle bir saçmalık olabilir mi? İnsanların oynamaktan zevk aldığı bir şeyi oynamasınlar diye güçsüzleştirmek kadar mantık dışı ve oyuncunun kendi iradesini hiçe sayan bir sistem var mı başka rekabetçi oyunlarda? Riot'un en kötü özelliği bu zaten. LoL'de de aynı mantık. Oyuna 3 ay girme, yeni oyun oynuyormuş gibi hissediyorsun. Hiçbir şey aynı kalmıyor. Her şey karışık ve kafa yorucu.
 
Her oyunu 1024*768 ile oynayan biri olarak Valorant grafik bakımından CS:GO'dan iyi denilebilir fakat mekanik bakımından kötü ayrıca silah kontrolü rastgele olması, koşarak vurma, uçarak vurma, şans gibi ihtimallerin yüksek olmasından dolayı sevilmiyor. Pazar sistemi olmayışı ve pahalı skinler olması. Joygame ve Wolfteam ilişkisini anımsatıyor oysa CS:GO'da geçen hafta 30 liralık kasa düşürdüm ve sattım. Son olarak mevcut karakterlerin sürekli denge adı altında becerileri değiştirilmesi ve yeni gelen karakterlerin kral olması gibi durumlarda var buna yönelik oyuncular mevcut karakterlerini oturtamayıp sürekli farklı şeylere alışması sorun yaratıyor bunlara
e-sporcularda dahil, üst ligden sürekli birileri değişip duruyor bunun sebebi oyunun mekanik, denge, rekabete yönelik haksızlıklar, hileli maçların artması, oyuncu ban yemesi halinde bile size kazanma puanı vermiyor, bunun gibi bir daha çok sorunun devam etmesi çözüm gelmemesi say say bitmez. Valorant oynanmaz diyemeyiz fakat bir 3 senesi daha vardır.
 
Son düzenleme:
Mermilerin genelde kafaya gitmesi.
Bu ve bunun gibi düşünen arkadaşlar lütfen hesaplarınızla tracker.gg adresine giriş yapın ve son maçlarınızdan (ne kadar eski olduğu önemsiz) ekran görüntüsü atın da gerçekten mermiler genelde kafa gidiyor mu gitmiyor mu görelim.

Oyunun kendisi kötü değil. Grafiklerine laf atanlar Borderlands hakkında ne düşünüyor acaba? Oyunun kitlesinde ücretsiz ve düşük sistem gereksinimlerine sahip olmasının getirdiği bir toksik kitle var. CS:GO veya R6'da toksik yok diyenler de, aslında toksik oyuncuların kendileri oldukları için bunu söyleyebiliyorlar. Aksi halde imkansız bunu iddia etmeleri.

R6'da kız sesi duyunca öldürmeye gelen, annesine sövmeye gelen milyon tane oyuncuyla karşılaştım. Hayır ulan elo düşük olsa yine alıp kabul edeceğim. Kız team mvp attı, bir roundu tek başına 5 vurarak aldı, sonra info vermek için konuştuğunda kafasına sıkmaya koştular. :D Plat elo ranked. :D

CS:GO'da da benzeri pek çok tecrübem oldu. Ki benim CS:GO saatim baya az. Hani totalde 300 saat anca vardır. Fakat bu 300 saatin 200 saatlik deneyiminde toksiklerle karşılaştım. 4 clutch aldığım, team mvp olduğum maçta maçtan kicklediler beni istediklerini yapmadım diye. CS:GO'da farklı bir halt değil. Valorant'ı oynama sebebim arkadaşlarımın oynuyor olması. Rekabetçi her oyun çöp oyundur. Bir de CS:GO'da koşarak vurma yok diyenler, nolur YouTube'a CS:GO AWP montage yazsınlar ya. O montajların yarısı insanların AWP ile bir yerlerden atlarken no-scope atmalarından ibaret.
 
Son düzenleme:
Sen çocukluğunda cs 1.3 -1.6 oynayarak büyüyen bi tayfaya, havada uçuşan garip garip skill'leri olan karakteri iyi olanın kazandığı bi oyunu gösterirsen o adam tabi sevmez. Adam hayata cs ile girmiş, dust2 ve assault ile girmiş. He zevkler değişebilir yeri gelir adam cs hastasıdır ama csgo oynamaz valo oynar. Onun için garipseme yani...
 

Geri
Yukarı