i7-2600 sistemde termal macun yenilemesi sonrası görüntü yok

polokral3846

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2017
Mesajlar
3.510
Makaleler
1
Çözümler
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşlemcinin macununu değiştirdikten sonra görüntü alamıyorum.
Denediğim yöntemler;
BIOS pili çıkar tak yapmak.
Kabloları çıkarıp takmak.
RAM'leri çıkarıp takmak.
Ekran kartını çıkarıp takmak.
Ayrıyeten mouse klavye tepki vermiyor hiç.
Sistem;
i7-2600
4-4 HyperX Fury DDR3 RAM 1600MHz.
500GB Seagate HDD.
ASUS P8B75-M LX anakart.
 
Çalışıyorlarsa ve yaptığınız şeyler çözüm olmadıysa çok büyük ihtimal statik elektriklenme var. Çözümü çok basit. Aşağıdaki videoda olası tüm çözümler mevcut.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda RAM'den bahsediyor anlamadım.

Heh linki düzeltmişsiniz şimdi gördüm
 
CMOS Sıfırlamak için jumper bulunur anakartınızda. Sizin anakartınızda CLRTC isimli jumperı bulun. Bulamazsanız anakart kitapçığına bakın. 3 pinlidir bu. Üstündeki başlığı çıkarın. Başlık 2 pin dişi girişli olur. Soldan sağa 1 ve 2. pinleri içine alır normal şartlarda. Başlığı 180 derece döndürerek 2 ve 3. pinleri içine almasını sağlayıp tekrar takın. 5-10 saniye bu pozaiyonda bekledikten sonra çıkarıp eski ilk 1 ve 2 pozisyonuna getirerek sistemi ateşleyin. Bu da işe yaramazsa tek müdahale edebileceğiniz durum BIOS pilini başka bir pil ile değiştirmek. Bazen BIOS pili bu tarz görüntü gelmeme problemleri yaşatabiliyor nadiren de olsa. Kendim de tecrübe ettim birkaç ay önce. Bu da işe yaramazsa bilen birine fiziksel muayene yaptırmaktan başka çareniz yok.
 
CMOS sıfırlamak için jumper bulunur anakartınızda. Sizin anakartınızda clrtc isimli jumperı bulun. Bulamazsanız anakart kitapçığına bakın. 3 pinlidir bu. Üstündeki başlığı çıkarın. Başlık 2 pin dişi girişli olur. Soldan sağa 1 ve 2. pinleri içine alır normal şartlarda. Başlığı 180 derece döndürerek 2 ve 3. pinleri içine almasını sağlayıp tekrar takın. 5-10 saniye bu pozaiyonda bekledikten sonra çıkarıp eski ilk 1 ve 2 pozisyonuna getirerek sistemi ateşleyin. Bu da işe yaramazsa tek müdahale edebileceğiniz durum BIOS pilini başka bir pil ile değiştirmek. Bazen BIOS pili bu tarz görüntü gelmeme problemleri yaşatabiliyor nadiren de olsa. Kendim de tecrübe ettim birkaç ay önce. Bu da işe yaramazsa bilen birine fiziksel muayene yaptırmaktan başka çareniz yok.

Hocam dediğinizi pek anlamadım ama deneyeceğim.
İşlemciyi çıkarıp takmayı bile denedim az önce nafile.

Bu dediklerinizi kablolar çıkık şekilde yapmalıyım değil mi?
 
Hocam dediğinizi pek anlamadım ama deneyeceğim.
İşlemciyi çıkarıp takmayı bile denedim az önce nafile.

Bu dediklerinizi kablolar çıkık şekilde yapmalıyım değil mi?
Hayır sistemin kapalı olması yeterli. Kabloları sökmenize gerek yok. Önlem amaçlı psunuzun sigortasını kapatın. Tabi dilerseniz güç kablosunu da çıkarabilirsiniz ancak fark etmez. Daha detaylı bilgiyi yazılı olarak ancak bu kadar verebiliyorum. Anakart kitapçığında Jumpers başlığı altında CLEAR RTC RAM isimli başlıkta nasıl yapıldığına dair şema bulabilirsiniz.

Bu arada eğer bir şekilde BIOS’ta bir problem olduysa bu problemi işlemci çıkarıp takarak düzeltemezsiniz. CPU bilgisayarın beyniyse, BIOS’u sinir sistemi gibi düşünün. Beyne iletilen bilgi aynı olduğu sürece beyni takıp çıkarmanız bir şey değiştirmeyecektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı