Okula cumartesi gitmek zorunlu mu?

Bizim zamanımızda da yoklama alacaz diye zırlıyolardı bi halt yapamadılar hiç. Sen de korkma zaten bu törenler öğrencilere zorunlu değil.
 
Bazı hocalar disiplin cezası demişti okulda çok kısıtlayıcı kıyafet konusundada çok sıkıyorlar mesela bir gün okula siyah kıyafetle gidersen almıyolar illa üzerinde okulun adı yazmalı.
Bizim okulda da öyle, kıyafetin yırtılsa dahi yedek kıyafetin olmak zorunda yoksa okula bile almıyorlar. Allahtan yoklama alacağız deyip hafta sonu gelmeye zorlamıyorlar.
 
Okula gitmediğinizde törenlere katılmamanın herhangi bir cezası yok; okula gittiğiniz hâlde katılmamanın, geç katılmanın veya erken ayrılmanın cezası var. Tamamen korkutma amaçlı söylüyorlar, hiçbir şey yapamazlar.
Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller
MADDE 164-
(1) Kınama; öğrenciye, cezayı gerektiren davranışta bulunduğunun ve tekrarından kaçınmasının kesin bir dille ve yazılı olarak bildirilmesidir. Kınama cezasını gerektiren davranışlar ve fiiller şunlardır:
(...)
f) Okula geldiği hâlde özürsüz eğitim ve öğretim faaliyetlerine, törenlere, sosyal etkinliklere ve okul pansiyonlarında etüde katılmamak, geç katılmak veya bunlardan erken ayrılmak,
(...)
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği
 

Yeni konular

Geri
Yukarı