Gerçek hayat kaç FPS?

Karşılaştırma için gözlerimizden daha iyi gören bir cihaza sahip olup, kendimize bağlamak durumundayız. Daha sonra anlayabiliriz gözümüz kaç FPS görüyor. :)
 
60 FPS olsaydı 144 Hz monitörlerin farkını anlayamazdık.

Kaç FPS bilmiyorum ama çok yüksek değerlerde bile farkı görebiliyoruz. Yani monitörle karşılaştırmamak gerek. Ancak farkettiğim bir şey varsa geceleri karanlıkta sokakta falan koşarsanız işte o zaman FPS düşüyor. Gerçekten öyle. :D
 
Gözümüz saniyede 25 kare görebiliyor. Monitörlerde 25 ile 60 arasındaki farkı görebilmemizin sebebi ise, monitörün kendini 60 kere yenilemesi ama ekrana 25 kare gelmesinden dolayıdır, eğer 25 kere yenilenseydi 25 üstünü fark edemeyecektik.

Arkadasim 25 kare goruyosak 60 farkını almamız imkansız.
 
Elinizi hızlı hızlı salayın. Elinizi akıcı bir şekilde göremezsiniz. Arada atlama olmuş gibi olur. O yüzden çok yüksek fps değerlerini göremiyoruz. 23 saniye altı video izlerseniz slayt izler gibi olursunuz ama 24 fps ve üstü video izlerseniz akıcı olduğunu anlar ve izlediğiniz şeyin video olduğunu anlarsınız.
 
Görebildiğimiz FPS değerini net bilebilir miyiz bilmiyorum ama bence 60 da olsa 100 de olsa hep o FPS'de sabittir. (Tabi uyku, baygınlık vs. gibi durumlar haricinde). Zira öyle olmasaydı çözünürlük yükseldikçe sersemlerdik ama göz sağlığı normal olan biri için bu söz konusu olamaz diye düşünüyorum. :)
Bu arada ben sabahları uyanınca bir iki saat boyunca 18-20 FPS'e düşüyorum. Öğleden sonra FPS coşuyor. :D
 

Geri
Yukarı