Gerçek hayat kaç FPS?

Arkadasim 25 kare goruyosak 60 farkını almamız imkansız.
Açıkladım zaten o olayı, monitör kendini 60 kere yeniliyor 60Hz yani eğer monitöre saniyede 30 kare gelirse hafif bulanık görürüz eğer tam 60 kare gelirse gayet akıcı görürüz.

Arabada 5, evde 15 FPS.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FPS değerimiz hep sabit olduğundan yani alt değer ve üst değer olmadığından bir değer veremeyiz V-Sync kapatmamız lazım beyinde. İşin gerçek yanı tabi ki hayatı FPS olarak değerlendirmek mümkün değil. Ama bir sayı söyleseydim 24 derdim ki sebebi filmlerin genelde 24 FPS olması. Fimleri izlerken FPS değeri bize ne yüksek ne düşük gelir sanki gerçek hayatımızmış gibi.

Normalde kaç fps olur bilemem ama ani bir olay yaşadığımızda (Hiç beklenmedik bir anda birinin itmesi sonucu düşmemiz vs. ) 10'u geçmiyordur diye düşünüyorum.

Kim uydurdu şu "24-25'ten fazlasını algılayamaz" muhabbetini yahu? 144 Hz monitörler niye var o zaman? 60 Hz var, oynuyorsun akıcı geliyor. 120 Hz var oynuyorsun daha akıcı geliyor. 144 Hz daha da akıcı geliyor. 165 Hz daha da akıcı geliyor. Teknoloji ne çıkartırsa çıkartsın gözümüz "peh, zaten destekliyordum ben bu hızı" diyor. Körü körüne duyduklarınıza inanmayın. Gözün FPS değerini ölçemeyiz. Önümüzden 300 Km/H ile araç geçtiği zaman kafamızı çevirdiğimizde aracı net şekilde takip edebiliyoruz. Hala daha 24 FPS diyorsunuz...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı