Windows 10 USB NTFS mi FAT32 mi olmalı?

Phreak

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2021
Mesajlar
609
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Bilgisayarıma Windows yükleyeyip kuracağım USB belleğimi sıfırladım ve aklıma bir şey takıldı. Dosya sistemi olarak neyi kullanmam lazım?
 

Dosya Ekleri

  • resim_2022-11-10_015936264.png
    resim_2022-11-10_015936264.png
    10,2 KB · Görüntüleme: 517
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Hocam kafasında soru işareti olduğu için soruyor. Sanırım demeniz hiçbir anlamda yardımcı olmuyor.

UEFI kurulum için USB belleği FAT32 olarak biçimlendirmelisiniz. UEFI kurulum istiyorsan ve tavsiyem UEFI kurman, belleği FAT32 olarak biçimlendirmelisin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Rufus otomatik olarak ne şeçtiyse o.
Hocam kafasında soru işareti olduğu için soruyor. Sanırım demeniz hiçbir anlamda yardımcı olmuyor.

UEFI kurulum için USB belleği FAT32 olarak biçimlendirmelisiniz. UEFI kurulum istiyorsan ve tavsiyem UEFI kurman, belleği FAT32 olarak biçimlendirmelisin.
Yanlış bilgi UEFI kurulum için FAT32 kullanılması gerekli değildir. Gerekli olan şey NTFS, exFAT, ext4 ve benzerleri olan dosya sistemlerinin "Driver"i. Çoğu UEFI sistemlerde sadece FAT32 driveri oluyor.

"As an aside, and because there appears to exist a lot of inaccurate information about this on the Internet, it needs to be stressed out that there is absolutely nothing in the UEFI specifications that actually forces the use of FAT32 for UEFI boot. On the contrary, UEFI will happily boot from ANY file system, as long as your firmware has a driver for it. As such, it is only the choice of system manufacturers, who tend to only include a driver for FAT32, that limits the default boot capabilities of UEFI, and that leads many to erroneously believe that only FAT32 can be used for UEFI boot."
 
Fat32 dosya sistemi 4GB ve üzeri dosyaları kopyalamaya izin vermez. Windows 11 gibi 4GB'dan büyük iso dosyalarını UEFI olarak ayarladığın USB'lere kopyalayamazsın. NTFS dosya sistemi bu yüzden var. Bootable yapacaksanız ve bu bootable UEFI olacaksa mecburen FAT32 yapacaksınız. bunun için bir USB'ye, hem UEFI bootable hem NTFS sürücüler oluşturan toollar var. bulup ayarlayabilirsiniz. fakat bir usb'de bir kaç sürücü çok sırıtıyor.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı