Türkler İslam'ı kabul etmeseydi ne olurdu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
15 Ekim 2022
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sizce İslam'ı kabul etmeseydik özümüzü kaybetmeseydik tengricilik devam etseydi, nasıl bir harita çizerdik? Şu an Türkler olarak nasıl bir konumdaydık? Fikirlerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce İslam'ı kabul etmeseydik özümüzü kaybetmeseydik tengricilik devam etseydi, nasıl bir harita çizerdik? Şu an türkler olarak nasıl bir konumdaydık? Fikirlerinizi bekliyorum.

Büyük ihtimalle halifelik için orta doğuya gidilmezdi ve İstanbul'u fetih etme isteği biraz azalırdı çünkü Fatih'in İstanbul'u fethetme gerekçelerinden biri de Hz. Muhammed'in hadisi/sözü sayesindedir.
Ve Helal et bulmak için kasap kasap gezerlerdi Müslümanlar.
Baskı olurmuydu olmazmıydı pek bilemiyorum ama Islam'ın genişlemesinde de Türkler'in faydası vardır.
 
Bugün eski dinlere, mitolojilere inanan toplumların çoğu şu an belli bir dine tam olarak bağlı değil yada ateist. Örnek vermek gerekirse Japonya ve Çin olabilir(Çin biraz siyasi olabilir).Tabi yine bir kısım eski inançlara bağlı kalacaktır. Eğer yanı başımızdaki Bizans'tan da etkilenmemiş olmazsak şu an muhtemelen belli bir dine bağlı olmazdık. Bunun yanı sıra siyasal İslam ortadan kalkar ,faizi düşürüp ekonomi mahvedilmez. Son olarak Türkler savaş ile İslam'ı kabul etmiştir, bir gerçeği reddetmenin size hiçbir faydası olmaz.
 
Düşünceniz mantıklı ama bir okuyun derim, ikna olmazsanız eyvallah.
İslamın yaşayışının "Arap" olduğunu düşünmemekteyim. Şöyle ki;
Dininin "yaşayışında" kimseyi bir asimile etme niyeti yok. Arap olanın arap olmayana, arap olmayanın ise arap olana bir üstünlüğü yoktur diyen peygamberin dininden bahsediyoruz. İslam dininin arap coğrafyasında çıkmasının sebebi arapların gerçekten pis adetlerinin olmasıdır. Bir peygamber gönderilecekse onun dünya üzerinde bir noktaya gönderilmesi lazımdır. Yayılması için de ilk önce o bölgede anlaşılabilir olması gerekir. Yani islam dini arap yarımadası yerine İber Yarımadasında veya Çin içinde de gelebilirdi.
Anlıyorum benim en son demek istediğim olay buna benzerdi. Madem kabul edildi Türkçe olmalıydı dedim. Yani ezan, ibadet biçimleri ve diğer dini olayların tümü Türkçeleştirip o şekilde yapılmalıydı. Resmi dili Türkçe olan ülkemde açıkçası ben Arapça ibadetten hoşlanmıyorum. Herkes anladığı dilde yaşamalıdır dinini. Arap toplumuna gelmiş bir din olduğu için tabi ki Arapçadır ancak madem biz bunu kendi ülkemizde yaşamak ve yaşatmak istiyorsak kendi dilimizde yapmalıyız. Okullarda zorunlu din dersi ya da Arapça dersi koyarak değil. Bunu yapamadık yıllarca.
 
Anlıyorum benim en son demek istediğim olay buna benzerdi. Madem kabul edildi Türkçe olmalıydı dedim. Yani ezan, ibadet biçimleri ve diğer dini olayların tümü Türkçeleştirip o şekilde yapılmalıydı. Resmi dili Türkçe olan ülkemde açıkçası ben Arapça ibadetten hoşlanmıyorum. Herkes anladığı dilde yaşamalıdır dinini. Arap toplumuna gelmiş bir din olduğu için tabii ki Arapçadır ancak madem biz bunu kendi ülkemizde yaşamak ve yaşatmak istiyorsak kendi dilimizde yapmalıyız. Okullarda zorunlu dil dersi ya da Arapça dersi koyarak değil. Bunu yapamadık yıllarca.

Dostum yanlış anlama bu diyeceklerimi, şu andan itibaren yazan her şey inançsız birinin gözünden. Eğer inanmıyorsan dinlerin siyasiler ve dinin başındakilerin çıkarı için yazıldığını ve çevrilirse hataların görüneceğini düşünürsün .Bu durumda zaten bunların Türkçeye çevrilmesi imkansız olacağından bu dediğin inançsız birinin gözünden imkansız.
 
Büyük ihtimalle halifelik için orta doğuya gidilmezdi ve İstanbul'u fetih etme isteği biraz azalırdı çünkü Fatih'in İstanbul'u fethetme gerekçelerinden biri de Hz. Muhammed'in hadisi/sözü sayesindedir.
Ve Helal et bulmak için kasap kasap gezerlerdi Müslüman'lar.
Baskı olur muydu olmaz mıydı pek bilemiyorum ama İslam'ın genişlemesinde de Türkler'in faydası vardır.

Türkler olmasaydı şu an İslam çok zor durumdaydı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı