Çözüldü Unofficial LineageOS/Pixel Experience güvenilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sekatsu

Decapat
Katılım
1 Nisan 2022
Mesajlar
245
Çözümler
1
Başlıkta göründüğü gibi, telefonuma LineageOS veya pixel Experience tarafından özel olarak işletim sistemi yapılmadığından unofficial versiyonları kullanacağım. Ama ilk defa yapacağım için böyle bir şeyi, endişeleniyorum çünkü bütün hesaplar vb. telefonumda bulunuyor. (telefon Samsung A20) çok yavaşladığından dolayı pixel Experience kurmayı düşünüyorum. En kolay çalışabilecek uygulamalar bile çok donmaya başladı. Ayrıca ilk sefer sayılmaz çünkü Samsung Tab 3 tabletime LineageOS kurulu fakat yeni telefonlarda daha farklı olduğunu duymuştum. Ama yapabileceğimi düşünüyorum. Birkaç sorum olacak. Sizce kurmalı mıyım? Unofficial versiyon kuracağımdan şüpheleniyorum. Ve kurmadan önce bilmem gereken bir şey var mı? Var ise şöyle Custom ROM'lar hakkında hiçbir şey bilmeyen birine anlatırmış gibi anlatabilir misiniz?
 
Çözüm
Yaptım. Wipe Cache/Dalvik ve reboot System tuşları var sadece. Hangisi?
Hata vb. vermedi değil mi?
"Wipe cache" seçeneğini seçin ve yeniden başlatıp Recovery'ye girin.
Artık ROM dosyasını kurabilirsiniz.
Backup kısmından yedek alın ne olur ne olmaz.
Wipe kısmından "System", "Data" ve "Cache" bölümlerini silin.
Install menüsünden rom dosyasını kurun ve Wipe menüsünden "Format Data" seçeneğini seçin. dm-verity dosyasını (Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt_03.04.2020.zip) yine kurun.
Wipe menüsünden "Cache" kısmını silin. Ana menüye dönün ve Reboot menüsünden Recovery'i seçin.

ROM dosyasını telefona ADB ile atacaksınız dm-verity dosyasını attığımız için.
ROM linki arıyorum şuan.
Dosya yükleyemiyor nedense. Hata veriyor Technopat. Ama sadece List of devices attached dedi ve ondan başka bir şey yok. Samsung USB driver indirdim, kurdum ama özel bir şey yüklemem gerekiyor muydu? Telefona özel vb. isterseniz atın bir daha kurayım.
ADB Sideload bir özellik. ADB üzerinden dosya atılmasını sağlar fakat yinede PC görmüyor ise başka birşeyde sorun var. USB Driver'dan başka bir şeye gerek yok.
Farklı bir kablo ile deneyin.
En kötü SD Kart ile TWRP sürümünü değiştiririz.
 
@Sekatsu Technopat çöktü sanırım. Şu an düzelmiş olması gerek.

Evet, düzeldi. Ama kötü bir şey yaptım. ADB sideload deneyeyim dedim Technopat gelene kadar, yine bir şey olmadı failed dedi ama back yerine yanlışlıkla reboot dedim ve şu anda Mount'dan SD kartı seçemiyorum ve select Storage kısmında SD kart 0 MB gözüküyor. Seçemiyorum da. Backup dosyaları da SD karttaydı ama görmüyor şu an onu. Pixel yüklemeyi bıraktım, bu gidişle normale bile dönemeyecek.
 
Evet, düzeldi. Ama kötü bir şey yaptım. ADB sideload deneyeyim dedim Technopat gelene kadar, yine bir şey olmadı failed dedi ama back yerine yanlışlıkla reboot dedim ve şu anda Mount'dan SD kartı seçemiyorum ve select Storage kısmında SD kart 0 MB gözüküyor. Seçemiyorum da. Backup dosyaları da SD karttaydı ama görmüyor şu an onu.
Tamam hocam cihaz yeniden başlatıldığında Recovery menüsü açılabiliyorsa sorun yok.
Başka bir bilgisayar/kablo ile denediniz mi?
Cihaza kabloyu taktıktan sonra yeniden başlatmak işe yarayabilir.
 
Tamam. Deneyip geliyorum.


Denedim, olmadı. Ne yapayım?
Farklı bir TWRP kuracağız.
Kablo takılıyken ODIN'i açın ve TWRP Reboot menüsünden "Download Mode" seçeneğini seçin ve başlatın. ODIN telefonu görürse bu dosyayı AP kısmına yükleyin: Download twrp-3.7.0_9-0-a20.img.tar
Görmezse çok farklı bir sorun var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı