Forumdaki Monster nefreti haklı mı?

Clevo kasa monster Abra A5'im var. Yazılımdan başlayayım, tongfang kasalarda olandan eser yok, rezalet. 4 değil 3 fan çıkışı var buda işlemci sıcaklığını büyük ölçüde arttırıyor undervolt olmadan hiçbir oyun oynayamıyorsunuz. Zaten monster konularına bakarsanız çoğunluğu undervolt hakkındadır. Mesela arkadaşımda tongfang kasa A7 var ne ısınma sorunu yaşıyor nede başka bi sorun. Yani sorun monster değil bence sorun clevo kasaların satılması.
 
Hocam koca markaları tekte gömmek doğru değil bence. Asus kullanıyorum, işlemci en fazla 85 derece görüyor. Uçak gibi soğutma sistemi var.
 
Bende Monster Abra A7 v11.1.1 var. Tongfang kasa. Şu ana kadar bilgisayar kaynaklı sorun yaşamadım. Adaptör arızası yaşadım sadece. Genel olarak Clevo'yu bilemem ama tongfang candır.
 
Marka olarak konuşmak istemem ama notebookların en kralını bile alsanız sürekli yükte (oyunda) kullanıyorsanız bilgisayarın ömrü çabuk kısalıyor. Zamanla ısınma ya da başka problemler vermeye başlıyor. (Bazısı 5 ayda bazısı 2 yılda verebiliyor.)

Ortalama bir notebook ömrü 6-7 yıldır. Oyun ve yükte kullanılan cihazların ömrü 3-5 yıl arasında değişebiliyor.

Elimden çok notebook geçti 15 yıllık hala sağlam cihazlar görüyorum. Bu cihazların ortak noktası oyun için alınmamış gündelik kullanımda çalıştırılmış cihazlardı.

Özetle sürekli ya da uzun süreli yükte kullandığınız notebokların arıza vermesi ihtimali yüksektir. Bunları göze alarak satın almanızı tavsiye ederim.
 
Hocam kasa kötü olabilir doğru ama oda ucuz üretiliyor oradan adam ekran kartıne veriyor mesela monster bilmiyor mu para basıp iyi kasa ürettirmesini bide bence plastik kasa oyun için daha iyi diğerlerinde elinde ısı geliyor ben şahsen elim yanarken oynayamıyorum. Lenova legion övüyordu arkadaşlar araştırdım adaptörü türkiyede düşükmüş battery drain sıkıntısı varmış. Diğer markaların başka sıkıntısı misal rtx 3060 olup düşük wattlı olanları var ama bunları asla söylemiyorlar böyle konuşunca diğer markalar hatasız en kötüsü monster gibi anlatıyorlar.
 
Ben son zamanlarda fiyat konusunda temeli sağlam, kendi AR-GE departmanı olan büyük şirketlerle yarışır fiyatlar koyduklarından ötürü gömüyorum. Şurada 5-10 sene önce iş hanında sıcaklık sorunuyla gelen laptoplara matkapla delik açıyorlardı "soğur şimdi" diyerek.

İlk sayfada bir arkadaş ASUS RTX 3050 yerine Monster RTX 3060 almak demiş de açıkçası uzun süredir böyle bir ortam göremedim. Yeri geliyor Acer gibi markalar bile Monster'dan ucuz seçenekler çıkarıyor.
 
Asus'a kötü denmesi kabul edilemez. Eğer gerçekten paranız var ise ROG serisi alın gerçek kaliteyi görün. Keza MSI da da Titan serisi çok iyidir. Ancak bunların hepsi ek maddi külfet demek. Ve emin olun bu seriler boşuna o kadar pahalı değil, ancak kullanırsanız anlarsınız.
 
Hocam kasa kötü olabilir doğru ama oda ucuz üretiliyor oradan adam ekran kartıne veriyor mesela Monster bilmiyor mu para basıp iyi kasa ürettirmesini bir de bence plastik kasa oyun için daha iyi diğerlerinde elinde ısı geliyor ben şahsen elim yanarken oynayamıyorum

Kasadan kastımız sadece dış kasa değil. Anakart ta Clevo üretimi oluyor ve anakart yanma konularına bakarsanız çoğu Clevo.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı