Monster Pusat Gamepad Alıcı ile bağlanmıyor

Frunze

Kilopat
Katılım
9 Ağustos 2015
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Birkaç gün önce başlıkta belirttiğim ürünü satın aldım. Android üzerinde Bluetooth ile gayet normal şekilde çalışıyor. PC üzerinde kablo bağlantısıyla da aynı şekilde düzgün çalışıyor. Fakat kablosuz olarak -vericisi ile- bağlandığımda düzgün çalışmıyor. Gamepad, vericiye bağlanıyor ve düzgün bir şekilde çalıştığı belirtiliyor. Oyunlara girdiğimde ise örneğin yön tuşları menüde çalışıyor, A tuşu çalışıyor fakat diğer tuşlar çalışmıyor. Oyun içerisine girdiğimde de bazı tuşlar algılanmıyor. Kablo ile bağladığım anda her şey normale dönüyor.

Acaba bu sorunu nasıl çözebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Birkaç gün önce başlıkta belirttiğim ürünü satın aldım. Android üzerinde Bluetooth ile gayet normal şekilde çalışıyor. PC üzerinde kablo bağlantısıyla da aynı şekilde düzgün çalışıyor. Fakat kablosuz olarak -vericisi ile- bağlandığımda düzgün çalışmıyor. Gamepad, vericiye bağlanıyor ve düzgün bir şekilde çalıştığı belirtiliyor. Oyunlara girdiğimde ise örneğin yön tuşları menüde çalışıyor, a tuşu çalışıyor fakat diğer tuşlar çalışmıyor. Oyun içerisine girdiğimde de bazı tuşlar algılanmıyor. Kablo ile bağladığım anda her şey normale dönüyor.

Acaba bu sorunu nasıl çözebilirim?

Bilgisayarda Bluetooth var mı bir de gamepadin modeli ne Pusat clutchmı.
 
Bluetooth yok. Evet, Clutch.

Daha yeni çıktığı için sorunlar olabilir güncelleme yayınlayabilirler Pusat prodada aynısı oldu bende şu an Pusat Pro kullanuyorum Bluetooth sorunları vardı seninki gibi çoğu oyunda yarım yamalak çalışıyordu sonradan bir güncellemeyle halletiler ama sen yine de Monster'ın canlı desteğiyle görüş ve büyük ihtimal geri isterler test etmek için sorun varsa yenisini gönderirler.
 
Alıcısı maalesef biraz zayıf. Bende de var. Bacak bacak üstüne atıp oyun oynarken bir bacağım kolun önüne geliyor diye bazen tuşlar hiç basmıyor bazen de geç tepki veriyor 😑 Kol ile alıcı arasında bir engel veya çok mesafe olmamasına dikkat et. Ayrıca bilgisayarında başka bir wifi alıcısı falan varsa o da etki edebilir. En azından sorunun sebebini öğrenmek amacıyla kablosuz interneti kapatıp deneyebilirsin. Veya kablosuz klavye-fare vb.
 
Alıcısı maalesef biraz zayıf. Bende de var. Bacak bacak üstüne atıp oyun oynarken bir bacağım kolun önüne geliyor diye bazen tuşlar hiç basmıyor bazen de geç tepki veriyor 😑 kol ile alıcı arasında bir engel veya çok mesafe olmamasına dikkat et. Ayrıca bilgisayarında başka bir Wi-Fi alıcısı falan varsa o da etki edebilir. En azından sorunun sebebini öğrenmek amacıyla kablosuz interneti kapatıp deneyebilirsin. Veya kablosuz klavye-fare vb.

Eğer alıcı ile sorun yaşıyorsan UB500 almanı öneririm Bluetooth ile daha sağlıklı bir bağlantı kurabilirsin
 
YouTube'da bir videonun yorumlarında birisi bir süre kablolu kullandıktan sonra Wireless alıcısı ile bağlamış bir sorun olmamış daha sonra. Sizde bir süre kablolu kullanıp daha sonra Wireless alıcısı ile denerseniz belki sorun ortadan kalkabilir.

Herkes bağlantı sorunlarından şikayetçi bu gamepadde. Ürettikleri 3. gamepad olmasına karşılık hâlâ tam anlamıyla düzgün bir gamepad üretemediler.
 
YouTube'da bir videonun yorumlarında birisi bir süre kablolu kullandıktan sonra Wireless alıcısı ile bağlamış bir sorun olmamış daha sonra. Sizde bir süre kablolu kullanıp daha sonra Wireless alıcısı ile denerseniz belki sorun ortadan kalkabilir.

Herkes bağlantı sorunlarından şikayetçi bu gamepadde. Ürettikleri 3. gamepad olmasına karşılık hâlâ tam anlamıyla düzgün bir gamepad üretemediler.
Kablolu bir şekilde bağlandıktan sonra bağlantıyı koparıp da deniyorum fakat aynı sorun devam ediyor. Sanırım gamepadin tuş şeması da farklı çalışıyor. Steam'de tuşların şemasını düzenledim. Steam üzerinden oynadığım oyunlarda bir problem çekmiyorum şu an. Fakat steam dışından girilen tüm oyunlarda sorun çıkıyor.
 
Tuşların yeri moddan kaynaklı olabilir. Mod değiştirmeyi dene. Başlat ve back tuşlarına basarak veya basılı tutarak mod değiştiriliyor galiba. Clutch kullanmadığım için modu nasıl değişiyor tam bilmiyorum. Kullanma kılavuzunda yazıyordur.
 
Kablolu bir şekilde bağlandıktan sonra bağlantıyı koparıp da deniyorum fakat aynı sorun devam ediyor. Sanırım gamepadin tuş şeması da farklı çalışıyor. Steam'de tuşların şemasını düzenledim. Steam üzerinden oynadığım oyunlarda bir problem çekmiyorum şu an. Fakat Steam dışından girilen tüm oyunlarda sorun çıkıyor.

@Legendd hocamın dediği gibi back ve start tuşlarına bir süre basılı tutunca modu değiştiriyordu kullanma kılavuzuna bakarak deneyin bir de. Baktınız olmuyor iade edersiniz Steam dışı oyunlarda sorun çıkartması bence kullanma olasılığını çok düşürür.
 

Geri
Yukarı