Ethernet kablosu ezilmesi hızı etkiler mi?

Jotloki

Decapat
Katılım
8 Nisan 2021
Mesajlar
589
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ev dublex aşağı katta modem var ben oradan üst kattaki odama kablo çekiyorum ve Xiaomi 4A giga routerıma bağlıyorum routerdan da bilgisayarıma bağlıyorum. Millenicom kullanıyordum, başlarda her şey iyiydi 100 Mbps tarifede 110 Mbps hız alıyordum sonra bir takım şeyler oldu ve ISS'yi değiştirmek zorunda kaldık. Netspeed'e geçtim ama hiç memnun değilim aynı 100 Mbps tarife ama bırak 110'u 90'ı bile zar zor görüyordu. Genelde de 85. Bugün bir şey fark ettim modemden odama çektiğim kablo halının altında kaldığı için bayağı ezilmiş hasar almış. Netspeed'de kötü hız almamın sebebi kablo olabilir mi bunu soracaktım. Yoksa direkt Netspeed'in suçu mu? Bu arada Millenicom kullanırken de kablo aynıydı değiştirmedim hiç.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de o sekilde eziliyor kac tane Ethernet degistirdim. Halinin altindan gecirmek icin duz olanlar daha iyi onlara bir bakabilirsiniz. Ethernet kablosunun ezilmesinin hizimi etkiledigini gormedim. Yani ISS kotu gibi duruyor.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar ev dublex aşağı katta modem var ben oradan üst kattaki odama kablo çekiyorum ve Xiaomi 4A giga routerıma bağlıyorum routerdan da bilgisayarıma bağlıyorum. Millenicom kullanıyordum, başlarda her şey iyiydi 100 Mbps tarifede 110 Mbps hız alıyordum sonra bir takım şeyler oldu ve ISS'yi değiştirmek zorunda kaldık. Netspeed'e geçtim ama hiç memnun değilim aynı 100 Mbps tarife ama bırak 110'u 90'ı bile zar zor görüyordu. Genelde de 85. bugün bir şey fark ettim modemden odama çektiğim kablo halının altında kaldığı için bayağı ezilmiş hasar almış. Netspeed'de kötü hız almamın sebebi kablo olabilir mi bunu soracaktım. Yoksa direkt Netspeed'in suçu mu? Bu arada Millenicom kullanırken de kablo aynıydı değiştirmedim hiç.

Evet, etkiler.
 
Bazen modemin yanında kısa bir LAN kablosu da verebiliyorlar. Yani fazladan, hasar almamış bir LAN kablonuz varsa deneyin.
 
Bazen modemin yanında kısa bir lan kablosu da verebiliyorlar. Yani fazladan, hasar almamış bir lan kablonuz varsa deneyin.

Laptopum olmadığı için deneyemiyorum maalesef. Ama acaba sorun routerda mı diye modemden çektiğim kabloyu routera bağlamadan direkt kasayabağladım sonuç yine aynı.
 
Etkiler hocam.
Konuyu bulamadım ama bulursam atacağım.
Kes bakalım Ethernet kablosundaki kabloları bakalım değişiyor mu?

Ethernet kablosunun kopmasindan bahsetmemis, disindaki plastigin ezilmesinden bahsetmis. Ethernet kablosunun icerisindeki bir kablo hasar gorse hiziniz yavaslamaz internete erisemezsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı