Ülke olarak iflas yaşayabiliriz

Ekonomide her daim uygulanan günü kurtarmaya yönelik popülist politikaların terk edilmesi gerekiyor ama ne yazık ki halkın %95i bu tür politikaları savunuyor. Ben "tüketici kredisi faizleri enflasyondan düşük olmamalı" desem herkes kızar ama harcamayı ve borcu bu kadar teşvik eden bir sistemde enflasyonun önüne geçilemez. Para biriktirmek hayal olunca tamamen emekliye ayrılmak da hayal olur.

Ekonomiyi uzun vadede düzeltecek formül çok basit ve belli ancak popülizm ve sadece bugünü düşünme zihniyeti yüzünden uygulanamıyor.
 
Son düzenleme:
Güzel matematikmiş. Biraz Türkçe dilinde okuduğunu anlama çalışıp tcmb.gov.tr sitesinde gezmenizi tavsiye ederim. O zaman neyin ne olduğunu anlarsınız. Manzara pek parlak değil ama sizin anlattıklarınızla alakası yok.

Adam merkez bankasindaki rezerv ile ay sonu ödemeler nakit yapılıyor sanıyor :D
Herhalde memurun ay sonu faturalarını ödediği gibi bir düşünce yapısı var.

Ülkeye ve piyasaya güven gelsin, yarın direkt sıcak para ve yatırım gelir yurt dışından. Türkiye öyle kolay kolay moratoryum açıklayacak bir konumda değil.
Bence konu troll.
 
Dolar 10 TL olacak diyenlere de aynen böyle diyorlardı :D şu an DOLAR 18, euro 19 Malatyalı halaycıları çağırın hüloğğğ.

Dolar yarın 30 da olabilir ki bunu ön görmek zor bir şey değil. Yandaş medyayı takip edersen evet dolar 10 olacak denince gülerler. Gelmiş burada yandaş medyanın hikayelerini anlatıyorsun bana.
Şu iki konuyu bağdaştırmanız ve zırva şekilde mesajlar yazışın hiç komik değil. Ancak bu forumdaki akranınız olan 13-16 yaş aralığını güldürürsünüz.
 
Türkiye gibi ülkeler iflas etmez, taviz verir.
Milyonlarca Suriyeli ve Afgan'ın neden Türkiye'ye doluşup Avrupa'ya gitmeleri engellendi? Cemal kaşıkçı'nın dosyası neden suudlara verildi? Rahip bronson neden iade edildi? Mavi vatan neden iptal edildi? 15 Temmuz'un finansörü dedikleri bae ile neden el sıkıştıldı? F35 projesinden atılmak pahasına satın aldığımız S400'ler neden depolarda çürütüldü? Daha saymaya gerek var mı?

Ve daha haberimiz bile olmayan nice tavizler!

Sanırım rahip brunson iade olmasaydı yiyecek ekmeğimiz olmayacaktı.
 

Geri
Yukarı