Ekran kartı bozuk mu?

UgurUyar

Kilopat
Katılım
7 Haziran 2018
Mesajlar
1.651
Çözümler
10
Arkadaşlar laptop kullanıyorum. 1650 Ti ve 10200H işlemcisi var. Oyun içi FPS için test videosu çekecektim GeForce Experience yüklü değildi onu yükledim 0x0003 hatası verdi. Ayrıca ekran kartına güncelleme gelmiş ben de DDU ile güvenli modda kaldırıp yeni sürümü yükledim fakat NVIDIA kontrol paneli ne sağ tık menüsüne geliyor ne de açılıyor. DDU ile kaldırıp eski sürüm kurdum yine aynı hizmetlerden NVIDIA ile alakalı olanları durdurup tekrar başlattım yine aynı. Aygıt yöneticisinde cihaz sorunsuz çalışıyor gözüküyor. Normalde oyunlar otomatik NVIDIA kartımla başlıyordu şimdi kontrol panelden de ayarlayamadığım için Windows'un grafik ayarlarından 1650 Ti'ı seçmek zorunda kalıyorum fakat ona rağmen oyuna girince maç başlamadan oyun kapanıyor. Ne yapabilirim internetteki çoğu şeyi denedim. Bu arada monitör al bağla demezseniz sevinirim.

Bu arada oyuna girebiliyormuşum dün neden kapandı bilmiyorum ama sorunsuz çalışıyor yani yazılımsal bir sorun.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    9,1 KB · Görüntüleme: 108
  • Ad1sız.png
    Ad1sız.png
    3,6 MB · Görüntüleme: 108
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de yok. Bir videoda görmüştüm dediğini kendiminkini kontrol ettiğimde bulamadım. 1650Ti var. Laptop olduğu için İntel sıkıntı çıkarıyor da olabilir. Bu arada eskiden sürücüyü kurunca kontrol panel otomatik kuruluyordu şimdi interneti açınca kendi kuruyor ayrı olarak anlamadım.

Installer2 adında bir klasör var sadece.
 
Yok benimkinde gereksiz hizmetler kapatılmış falan Microsoft Store da kapalıydı onu aktif ettim ordan yükledim programlarda boyutu 48 Kb gözüküyor. Halbuki microsoft store'da yaklaşık boyutu 37 Mb yani eksik yüklüyor.
 
Sorunu bir tık çözmüş gibiyim şu anda. İnternete "NVIDIA Advanced Driver" yazıp ilk siteye gelin ve tam olarak önerdiğim seçenekleri seçerek en güncel driverı indirin. İndirdikten sonra Hızlı değil Özel kurulum yapın ve Temiz Kurulum seçeneğini işaretleyin ama bunu yapmadan önce GeForce Experience ve eğer varsa NVIDIA PhysX'i silin. Sonrasında sürücüyü kurun, kurduktan sonra önceki gibi Control Panel dosyasını kontrol edin, eğer varsa Microsoft Store'dan NVIDIA Control Panel'i kurun belki bu sorununuzu çözebilir. Ben de aynı işlemleri GeForce Experience'ı silip tekrar uygulayacağım bakalım sorunu çözecek mi ancak DxDiag'da Ekran kartı gözükmüyor şu anda o canımı sıkıyor.

1671549141866.png
 
DDU ile PhysX dahil NVIDIA ile alakalı her şeyi kaldırıp 516.94 sürümüne geçin, yeni sürümler problemli, daha önce böyle bir sorunla karşılaşan hiçkimseyi görmemiştim.
 

Geri
Yukarı