2500 TL R9 380X Sistem Toplama

Bahadırkarpuz

Hectopat
Katılım
10 Şubat 2016
Mesajlar
199
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Böyle bir sistem topladım. Oyun amaçlı kullanacağım. SSD daha sonradan ekleyeceğim. Sizce iyi midir kötü mü ? Daha iyisi toplanabilir mi ? Bütçem 2500 tl. i5 6402P nasıl bir işlemcidir bilmiyorum ama fiyatı uygun geldi ve onu sisteme dahil ettim.


2537tl.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Webdenal, Sinerji , Bilişimport , Eksen, Teknobiyotik gibi birkaç siteden topla en ucuzunu neyse al . O anakart yerime kalas koy daha iyi. En ucuz 1151p anakartı sanırsam. Webdenal sitesinde 2600 e geliyor sistem (anakart b150 bozooka olursa) . Klavyeyi sonra al klavye alacağım diye anakartı berbat alma.
 
Aldığı anakart da casperdaki foxconn değil sonuçta. Çöp muamelesi göstermek doğru değil.
Bu bütçeye göre çöp muamelesi göstermek doğru. 60Hz monitörün sol üst köşesinde +4 FPS görmek yerine kalıcı bir anakart daha iyidir. Recep abiler 2500TL'ye sistem toplarken işlemciden kısıp anakart aldı. Kalanını siz düşünün.
 
Ben kısmazdım, bazooka alacağım diye 380X'den 380'e düşmem mesela. Alınacak anakart da yarı yolda bırakacak bi anakart değildir, insanın içine kuşku düşürmeye gerek yok.

Sen eğer r9 380x gibi bir ekran kartı alıp oyun oynayacaksan o anakartı almamalısın. Evet bu anakart çöp markaya bakmıyor bu işler. Msi markasının 150 tl lik ekran kartı çok mu iyi palitin 450 tl lik kartından?? Çöp o anakart ÇÖP. 2500 milyarlık sisteme en ucuz anakart mı takılır?? Sen r9 380x yerine r9 380 almayabilirsin o senin yanlışın. Bu anakartı değiştirmeden r9 380x almak +4, +5 fps için değmez. Zaten o.c ile r9 380 r9 380x civarına geliyor. O anakartı alacağına gidip r9 380 alsın. 2 yıl sonra kartı değiştirmek isterse ne olacak?? O rezalet anakartla mı devam edecek sırf r9 380x aldı diye. Yarı yolda bırakmak ayrı performans ayrı. Sen 5 milyarlık tofaşla da 1000 km gidersin 20 milyarlık 2. el opel ile de. Dediğin cümleye bak 100 - 150 tl lik en düşük 1151p kart yarı yolda bırakacak değil ?? O mantıktan seni idare eden bütün ürünler çöp değildir.

Ayrıca b150 bozooka çok daha sağlam bileşenlere sahip ve gaming sınıfının giriş anakartlarından biri. Daha iyi ses kalitesi , performans vereceğinden şüphe yok. Bu sadece ek fps olarak yansımayacak ve ben zaten yorumda r9 380 al demedim. r9 380x b150 bozooka lı sistem 2600 tl ye geliyor . Klavyeyi sonra alıp, ek 100 tl daha verip daha sağlam anakart almak var .
 
Anakarttan bahsediyoruz burada ekran kartından değil, Levent Pekcan bile anakart bileşenler için stabil bi ortam sağlasın yeter performansta bi oynama olmaz diyor. Ek özellikler için alıyorsan alırsın daha iyisini, ön USB 3.0, daha iyi ethernet, 4 adet RAM slotu vs. Evet o anakarta 980 Ti & 6700 da taksan alabileceğin en iyi performansı alırsın. 2 yıl sonra neyi değiştirmek isteyecek o cümleyi de tam anlamadım.
 
Anakarttan bahsediyoruz burada ekran kartından değil, Levent Pekcan bile anakart bileşenler için stabil bi ortam sağlasın yeter performansta bi oynama olmaz diyor. Ek özellikler için alıyorsan alırsın daha iyisini, ön USB 3.0, daha iyi ethernet, 4 adet RAM slotu vs. Evet o anakarta 980 Ti & 6700 da taksan alabileceğin en iyi performansı alırsın. 2 yıl sonra neyi değiştirmek isteyecek o cümleyi de tam anlamadım.

Ben sana diyorum ki fps değişmeyecek tabi fakat daha iyi bir ses kalitesi, bileşen kalitesine sahip olacak arkadaş. 2 yıl sonra arkadaş başka bir kart almak istese gene h110 ile devam edecek muhtemelen çünkü sağlam bir anakart 300-350 civarından başlıyor ona da para ayırmak zorunda olacak. Şimdiden ek 100 tl katıp o anakartı almamak çok daha doğru bunu sizle imkanı yok tartışmam. Anakartın önemi yok eğer sorun çıkartmıyorsa gibi bir duruma geldi sizin deyişinizle . Ne yani aynı fps yi veriyor diye adam bütçeye sığdırmak için i7 6700k , 980 ti için gidip 150 tl lik anakart mı takacak pc ye?? Bir şeye çöp denilebilmesi için diğerlerinin ondan daha iyi olması gerekir mantık olarak. Diğerleri daha iyi mi?? Evet. Fiyatı en düşük performansı da çok düşük olanlardan mı?? Evet . O zaman bu anakart çöp bunun a sı b si yok. Ben zaten arkadaşa r9 380x alma demedim. Ben kendim arkadaş için webdenaldan topladım 2600 tl ye geldi ama bileşenler aynı idi dedim gerek yok ss alarak koymaya diye ona dedim anakartı değiştirip al diye. Gigabyte r9 380x , i5 6400 , zalman r1 600w b150 bozooka lı fiyat 2600 tl ye geliyor yani klavyeye para ayırarak 100 tl az verip çok kötü bir anakart almak var. Benim dediğim o 100 tl katıp , klavyeyi erteleyip gaming bileşenleri olan, daha iyi bir anakart almalı. Tabi anakart 1000 tl de olsa 10 tl de olsa aynı fps verilecek fakat 2500 tl ye de o anakart koyulmaz ama değil mi? :D
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı