Chrome 19 vs. Firefox 13 vs. Opera vs IE

Ziya Erkara

Kilopat
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
806
Makaleler
7
Yer
Bucak | Burdur | Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Chrome 19, Firefox 13, Opera 11.64 ve IE9 hız testlerinde tekrar kapıştırıldı! İşte sonuç...

9ndlf.jpg



Firefox 13'ün yayınlanması, Chrome ve Opera gibi önde gelen tarayıcıların da yenilenmesi ile beraber hız testinin zamanının geldiğini düşünen Lifehacker, önde gelen 4 Windows web tarayıcısını karşılaştırdı.

Hız testleri, tabi ki en iyi web tarayıcısını belirlemek için tek başına yeterli değil. Farklı üreticilerin web tarayıcıları, değişik işlevler sunuyorlar ve farklı karakteristiklere sahipler. Ancak web tarayıcılarının performanslarını karşılaştırmak, özelliklerini karşılaştırmak kadar basit bir iş olmadığından bu yazımızdaki gibi hız testlerinin yeni sürümler çıktıkça tekrarlanması gerekebiliyor.

Soğuk açılış - Kazanan: Opera


Son güncellemelerle berabar Lifehacker'ın testinde farklı bir sonuç çıkıyor. Opera, 2 saniyeden kısa bir sürede tüm web tarayıcılarından hızlı açılıyor. Chrome ise 4 saniyede tam olarak açılıyor.


Sekme yükleme - Kazanan: Opera

9 sekmeyi açmada Opera en başarılı web tarayıcısı. Firefox'da ciddi bir gelişme gözleniyor ancak tarayıcı, Opera'yı yakalamayı başaramıyor. Chrome ise bu konuda oldukça yavaş.

9ndrv.jpg



URL yükleme - Kazanan: Chrome

Chrome, ön-işleme özelliği sayesinde web sitelerini çok hızlı açabiliyor. Diğer web tarayıcıları hızlı olsalar da, Chrome web sayfalarını neredeyse anında açıyor (siteyi aynı oturum içinde daha önce açmış olmanız şartıyla).

9ndq6.jpg


Soğuk geri yükleme - Kazanan: Firefox

Lifehacker, Firefox'un "isteğe bağlı yükleme" işlevini test etmek üzere bir oturumu saklamış ve soğuk açılışı bu sekmeleri geri yükleyecek şekilde test etmiş. Bu, Firefox'da sadece bir sekmenin, diğer tarayıcılarda ise tüm sekmelerin geri yüklendiği zaman aralığına denk geliyor. Zira Firefox, yeni bir işlevi sayesinde diğer sekmeleri tıklandığında yüklüyor.

JavaScript - Kazanan: Chrome

JavaScript ve CSS testlerindeki sonuçlar bu kez değişmemiş. Chrome, JavaScript konusunda en hızlı tarayıcı, Firefox uzak farkla ikinci.

9nduj.jpg


DOM/CSS performansı - Kazanan: Opera

JavaScript testlerinde olduğu gibi DOM/CSS performansında da değişen yok ve Opera, yüksek CSS performansıyla etkiliyor.

9ndvk.jpg


Bellek kullanımı (9 sekme açıkken) - Kazanan: Firefox


Firefox bellek kullanımını optimize etmek için çalışıyor, ancak tüm tarayıcılar eklentisiz haldeyken yakın seviyede bellek tüketiyorlar

9ndxj.jpg



Bellek kulanımı (9 sekme ve 5 eklenti) - Kazanan: Firefox

9ndyl.jpg


Firefox, eklentisiz durumdaki bellek kullanımında önceki sürümleriyle aynı sonuçları veriyor. Ancak 5 eklentiye rağmen bellek kullanımının çok fazla artmaması gerçekten dikkate değer. Diğer tarayıcıların bellek kullanımı yaklaşık 200MB artarken, Firefox'un bellek kullanımı sadece 60MB daha fazla.

Toplam puanlar

Lifehacker, bu puanları sadece tarayıcıları yarıştıranlar için sağladığının altını çiziyor. Dolayısıyla eğer bir kazanan arıyorsanız, işte toplam puanlara göre sıralama:

1. Firefox: %75
2. Chrome ve Opera: %66
3. Internet Explorer: %45

Firefox'un "sekmeleri seçilene kadar yükleme" özelliği, onu birinci sıraya taşıyor. Son testin galibi Chrome, önemli hız geliştirmeleri ile geliyor ancak bu kez Opera ile ikinci sırayı paylaşıyor. Internet Explorer ise bir kez daha farklı olarak son sırada yer alıyor. Bizce şunu söylemekte yarar var: Firefox'u "sekmeleri seçilene kadar yükleme" özelliği size göre değilse, Chrome ve Opera sizin için en hızlı web tarayıcısı olmaya devam edebilir. Son olarak her web tarayıcısının farklı bir alana yoğunlaştığını tekrar hatırlatmakta da fayda var.

Kaynak : Lifehacker
 
Firefox ve Chrome'un ikisini de kullanıyorum. Normalde Firefox kullanıyorum. Fakat şu aralar çökme problemi oluyor sık sık. O yüzden Chrome kullanıyorum. Fena değil ama RAM'i fazla kullanıyor. Eklenti desteği istediğim gibi değil. Bir de bağlantı sorunu oluyor. Sayfalar yüklenirken bağlantı kopuyor vs. Özellikle bu sitede sorun yaşıyorum Chrome ile.
 
Bende de yeni yeni Chrome'un sekme açışımda hata meydana geldi ve X gözlü klasör hatası alıyorum ama sık olmuyor. ^^ Chrome'a inanılmaz alıştım diğerlerinin suratına bile bakmıyorum...
 
Firefox'a ne yaptılar bilmiyorum zırt pırt çökmeye başladı. Chrome'da sürekli sayfa zaman aşımına uğradı hatası alıyorum. Bir garip o da.
 
Bir sorun var tahminim Flash Player ile ilgili. Çözdük demişlerdi ama yine hortladı sorun herhalde. Şu anda ben Firefox 14 Beta 12'yi kullanıyorum. Bu en son sürümü yüklediğimde sorunlar başladı.

Firefox yardım merkezinde çökme ve donmalarla ilgili mesaj patlaması var :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı