Çözüldü 9. sınıfta 21 gün devamsızlıkla sınıfta kalınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çözüm
Özürsüz 10 günü aştığınız için evet, kalıyorsunuz. Özürsüz 10 gün, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkınız var. İkisinden birisi yarım gün aşarsa dahi sınıfta kalırsınız. Toplam devamsızlık da özürlü ve özürsüz devamsızlıkların toplamıdır. Özürsüz devamsızlığınız 10 günü aştığı için kalıyorsunuz, özürsüz devamsızlıklarınızın 5 gününü özürlü devamlıya çevirtmeniz gerekiyor.
@mahber hayır, verdiğin bilgi yanlış. Özürsüz 10 gün, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkı var ve toplam devamsızlık süresi aşılmadığı sürece de özürlü devamsızlık için sınır bulunmuyor.
 
Yanlış bilgi
@mahber hayır, verdiğin bilgi yanlış. Özürsüz 10 gün, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkı var ve toplam devamsızlık süresi aşılmadığı sürece de özürlü devamsızlık için sınır bulunmuyor.
Aile izni ile 20 gün silme hakkı var. Özürlü 20 gün özürsüz 10 gün.
 
Artı -2 Eksi
Yahu ısrarla yanlış bilgiyi neden hâlâ savunuyorsunuz? Öncelikle şunu belirtiyorum, özürsüz 10 gün, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkı var ve yönetmelikte de bu şekilde belirtilidir. Toplam devamsızlık sınırı aşılmadığı sürece de özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır bulunmuyor.

(5) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

Sonra devamsızlık sildirme diye bir olay da yoktur. Bazı okullar devamsızlık silme işlemi yapsa da yönetmeliğe göre yasal değildir.

7) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.

Israrla yanlış bilgiyi savunmayın artık.
 
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE hocam biraz sakin. Anlamamış olabilir. Sen okuma gibi şeyler söylemişsiniz. Bir eğitimciye yakışmadı.

Hocam yalnız arkadaş ya sildirecek ya da açığa geçecek. Adamın ne suçu varki bunda açığa geçerse ya evde oturucak ya da çalışacak.

Kral biriniz onu diyor biriniz başkasını diyor anlamadım. Şimdi ben ailemle konuşup müdür sildiremiyor mu?

Müdürden müdüre değişiyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı