UniBeast ile El Capitan Kurulumu Sorunu

tortorella

Hectopat
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
279
Yer
Antalya
Arkadaşlar merhaba. Mountain Lion'dan beri hackintosh kullanıyorum. Bu sefer başaramadım. Son Unibeast'e bazı yenilikler gelince karışmış ortalık galiba.

Şimdi şöyle ki benim anakartım uefi falan desteklemediği için Unibeast'de usb hazırlarken legacy modunu seçtim. Anakartım Gigabyte x48-dq6 bu arada. Usb oluştuktan sonra boot ettim ve kurulum yaptım. Fakat dil seçme ekranından başlamadı bu sefer çok enteresan bir şekilde. Sözleşmeyi onaylatma ekranıyla başlayıp sonra direkt disk seçtirdi. Yosemite kurulu diski biçimlendirip devam ettim kurmak için. Kurduktan sonraki aşamada diskten boot etmedi her zamanki gibi. USB'den boot edip sistemi o şekilde açmak istedim ama menüde sadece USB diskimi görüyordu yanında da UEFI ile boot et seçeneği vardı. UEFI ile boot et seçeneğine basınca zaten hata verdi, desteklemeyen bir kart için çok doğal. USB ile başlatınca ise işlemi baştan almaktan başka bir işe yaramıyor. Yani kurulu diskimi görmedi. Bu yüzden sistemi başlatamadım. Şu an benim ne yapmam lazım tam olarak?
 
Daha ince kullandığın config dosyası EFI driverlar, kextler varsa bunları tekrar kur.
 
Hocam o kadar detaylı anlamıyorum bu işlerden. EFI falan da bilmiyorum. Önceden Unibeast ile kurar, Multibeast ile tanıştırırdım donanımları. Başka bir şey yapmıyordum.

Şimdi ben şöyle basitçe izah edeyim tekrar. Unibeast ile USB hazırladım, USB'yi boot ettim. Şu üstte yeşil yonca yaprağı olan siyah ekran geldi. Oradan kurulum yaptım (Hatta dil ekranını da hallettim) Türkçe seçip ilerledim, tekrar biçimlendirdim diski GUID ve macosx günlüklü şeklinde, kurulumu yaptı mis gibi, biraz uzun sürüyor. Sonra bilgisayarı tekrar başlattı, diski boot edeceği ekrana gelince donup kalıyor öyle, açılmıyor macosx. Ben de onun yerine USB'yi başlatıyorum o yoncalı ekrana geliyorum yine. Bi umut orada kurmuş olduğum diski görürüm diye bakıyorum yok. Üstte iki tane disk işareti var biri USB'yi gösteriyor diğeri de UEFI ile boot et yazıyor. Ona basınca init error hatası alıyorum. Diğeri de USB'yi boot ediyor yani tekrar kuruluma geçiyorum.

@montezuma
 
Sen Yosemite'yi Clover ile kullanmıyordun sanırım? Clover kurulumda sadece İmajı hazırlamak yetmiyor. Sistemine uygun bir şekilde Config.plist (org.chameleon.plist olarak düşün) düzenlemesi, EFI driverlerinin doğru yüklenmesi gerekiyor. Bu konuda referans alacağın rehber mevcut.
OS X El Capitan RAW 10.11.4 Güncel Kurulum İmajı
 
Aynen öyle clover olayını ben bu sürümde gördüm ilk kez. Hep Chameleon bootloader kullanıyordum. Bileydim hiç bulaşmazdım :) Çalışan sistemden oldum durduk yere.

Hackintosh olayını Logic Pro X programı için yapıyorum. Bilgisayar kurdu değilim biloya anlatır gibi anlatılmadan yapamıyorum bunları:)) Dediğiniz linke baktım, karışık epey:( Şimdi ben Yosemite çalışıyor iken Unibeast ile yaptığım USB ile kesinlikle kuramaz mıyım bunu? Bunu iptal edip linkteki gibi mi oluşturmam lazım? Ya da bu USB ile eski düzen kurulum yapamaz mıyım?
 
Merhaba, üstteki linkten indirip yeni bir USB hazırladım. Fakat şu ekranda kaldı (NOT: EKRAN GÖRÜNTÜSÜ TEMSİLİDİR):
Clover_TXT_Menu.jpg



Devam et deyince devam etmiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'tan USB seçince bu hatayı alıyorsun sanırım? USB hatalı yazılmış olabilir. Tekrar yazdırmayı dene.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı