Ekran kartı ayar sonrası performans düşmesi ve kasma

Bil_Berk

Kilopat
Katılım
4 Eylül 2018
Mesajlar
194
Çözümler
2
Merhaba ASUS Vivobook sahibiyim donanım özelliklerim:

Core i7 6700HQ 2.6GHz​

16 GB RAM​

256 SSD​

GTX960M 4 GB ekran kartı​

ek olarak 144Hz monitör bağladım notebookuma, (HDMI üzerinden Max 120 Hz kullanabiliyorum.)​

Ne ayar yaptığımı ya da değişiklik yaptığımı hatırlamıyorum fakat eskiden Valorant'ta 200'e kadar FPS gördüğüm oluyordu ve oyun daha akıcıydı çok arada bir kasma oluyordu fakat farede oluşan lag canımı sıkıyordu o kadar çok ayar denedim fakat herhangi bir sonuç bulamadım. En son yaptığım ayarı bilmiyorum fakat sanki mouse lagım azaldı fakat oyun FPS'leri eskiden 120 civarında gezerken şimdi 80 civarında geziyor ve oyun sanki 20-30 FPS oynanıyormuş gibi kasma hissi veriyor. Bu oyun deneyimini cidden bozuyor. İşlemcim genelde %90 ve üstü civarlarda oynuyor. Ekran kartım 120 civarı FPS alırken %99 gibi, şimdi ise kullanımı %30-80 de (genel olarak) gidip geliyor. Farklı oyunlarda da aynı sorun mevcut. Eğer bildiğiniz bir çözüm varsa yazarsanız sevinirim.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    2,7 MB · Görüntüleme: 78
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 55
Fps 80 civarındayken 20-30 gibi görünmesi bağladığın monitorle ilgili olabilir, aynı sorun arkadaşımda vardı ve sadece monitor bağlayınca oluyordu. Hangi marka ise onunla iletişime geçmeni öneririm. Genel sorun için ise bir format atıp her şeyi temizlesen 😅 Böylelikle sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğu konusunda bir fikrin olur.
 
Hocam güç planına bakar mısınız? Belki güç tasarrufu ayarına almışsınızdır.
Hocam güç planım her zaman performanstaydı o plana dokunmadım ve baktım hala yüksek performansta

Fps 80 civarındayken 20-30 gibi görünmesi bağladığın monitorle ilgili olabilir, aynı sorun arkadaşımda vardı ve sadece monitor bağlayınca oluyordu. Hangi marka ise onunla iletişime geçmeni öneririm. Genel sorun için ise bir format atıp her şeyi temizlesen 😅 Böylelikle sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğu konusunda bir fikrin olur.
Format atmayı o kadar isterim ki ama abim kullanıyordu ne kadar yedekleme yapsam da format attırmıyor. Yoksa ilk işim o olacaktı.

FPS 80 civarındayken 20-30 gibi görünmesi bağladığın monitorle ilgili olabilir, aynı sorun arkadaşımda vardı ve sadece monitor bağlayınca oluyordu. Hangi marka ise onunla iletişime geçmeni öneririm. Genel sorun için ise bir format atıp her şeyi temizlesen 😅 böylelikle sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğu konusunda bir fikrin olur.

Şöyle söyleyeyim sorun sadece NVIDIA erkan kartına bağlayınca oluşuyor. Intel graphic ile Minecraft'ta girdiğimde akıcı bir şekilde oynuyorum FPS yüksek ise.
 
Ekran kartı sıcaklıklarını takip edin sadece Nvidia Ekran kartında yapıyor ise Termal Macun olabilir Fan Yetersizligi Olabilir Driver DDU ile Kaldırıp tekrar kurman gerekebilir bunları basitden zor'a denemeniz lazim.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı