Galaxy A33 vs Redmi Note 10 Pro

Arkadaşlar teşekkürler, hepinizin değerli yorumları ve benim de gözlemlerim sonucunda A33 almaya karar verdim. 1-2 hafta içinde alacağım geri dönüş yaparım.
 
Bu konu daha önce açılmış ama ben daha farklı kriterlere sahip olduğum için yine de kafam karıştı. Öncelikle iki telefonun da fiyatları neredeyse aynı. İki telefonu da canlı canlı elime aldım biraz kullandım ama pek kurcalama şansım olmadı. Benim kriterlerim:
-Kamerası profesyonel derecede olmasa da iyi bir performans bekliyorum.
-Ekran kalitesi, dokunma hassasiyeti çok önemli.
-Günlük kullanımda, menü geçişlerinde, uygulama açma kapama gibi animasyonlarda takılma olan telefondan nefret ederim.
- Şarjı bir günü çıkarmalı, bir 10.sınıf öğrencisiyim, sosyal medya kullanmam biraz oyun oynarım geri kalan zamanda çok kullanmam yani yormam cihazı.
-Oyun: PUBG Mobile, Wild Rift, e football, FIFA Mobile oyunlarını oynuyorum, özellikle PUBG Mobile çok oynuyorum. Aşırı bir performansa gerek yok. Akıcıda 60FPS gayet yeterli.
Şimdi gelelim benim gözlemlerime:
- A33'ün ekranı Note 10 Pro'ya göre çok daha Premium bir his veriyor, super AMOLED ekran çok güzel. Ayrıca Note 10 Pro'nun ekranı bana çok soluk geliyor. Bir de Note 10 Pro'da PUBG Mobile'de dört parmak kalitesini hassasiyetini beğenmedim.
- Tasarım olarak gerçekten Note 10 Pro, A33'ün yanına bile yaklaşamaz ki zaten tasarıma çok önem veririm.
- Kamera konusunda megapiksel olarak Note 10 Pro daha iyi gözüküyor ama canlı canlı test yaptım A33'ün kamerası çok çok daha iyi.
- Epey'den araştırdığıma göre ve bazı izlediğim videolara göre A33'ün işlemcisi daha güçlü, AnTuTu V9 puanı A33'ün yaklaşık 420.000 civarı iken Redmi Note 10 Pro'nun AnTuTu V9 puanı 355.000.
Xiaomi oyun performansı konusunda muadillerinden daha iyi diye biliyordum ama buna şaşırdım, sizce bahsettiğim oyunlarda hangisi daha stabil 60 FPS verir?
Aslında A33 çok daha mantıklı geliyor, telefonun küçük olması tek eksisi diye düşünebilirdik ama ben küçük telefonu daha çok seviyorum. Beni tek korkutan şey A33'ün kutu içeriğinde adaptör çıkmaması ve telefonda jak girişi olmaması. Bunlar ekstra masraf demek. Özellikle şarj adaptörü 350 TL. Eğer varsa Redmi Note 10 Pro'nun, öyle bir özelliğini söyleyin ki bu kadar artısına rağmen benim için daha iyi olsun. Çok uzun yazdım ama ilk defa telefon alacağım, heyecanlıyım biraz :)

Redmi Note 10 Pro almanı tavsiye ederim.
 
@Keylumur Bir şeyin bildiğin yok yanlış bilgi verme bari. Exynos 1280, SD 720G modelinden daha iyi bir işlemci. İkincisi kamera olarak A33 daha iyi. Üçüncüsü arayüz olarak bariz Samsung daha iyi. Dördüncüsü güncelleme desteği olarak yine A33 daha fazla güncelleme alacak.
Redmi Note 10 Pro'da Snapdragon 720G değil, 732G bulunuyor.

A33 günlük kullanım ve kamerada daha iyi. Redmi Note 10 Pro ise oyunda daha iyi bir kullanım sunuyor.
 
İkisi aynı işlemci değişen bir şey yok. Adreno 618'nin GPU ferekansı biraz daha yüksek SD 732 modelinde sadece.
Qualcomm Snapdragon 732G Ağustos 2020'de, Qualcomm Snapdragon 720G ise Ocak 2020'de çıktı.
Birinin GPU frekansı 810, birisinin ki 750. Benzerler ama oyun performansında farklar oluşuyor.
 
Arkadaşlar biraz bütçe sıkıntısı yaşadım, ilk başta fiyatlar yakındı, ben alana kadar A33 fırlamıştı, ben de Redmi Note 10 Pro'yu ucuza buldum bir yerden aldım. Vallaha hiç pişman değilim, PUBG sabit 60 FPS, ısınma kesinlikle yok. FIFA Mobile, e football yine hiçbir şekilde kasma yok, Wild Rift sabit 60 FPS. Ekran kaliteli, her şey çok iyi ama bataryası bir tık üzüyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı