Dışarıda rahat bir şekilde gezememek

UnFrGvnG

Decipat
Katılım
30 Haziran 2022
Mesajlar
1.684
Saat 21:00 civarı gibi istiklal caddesinde geziyim dedim. Simit alıp yol ayrımında bir köşede durup simit yiyordum. Yaşları 25-30 civarında iki genç üzerime doğru gelmeye başladı ve "Ooo simit mi yiyorsun?" gibi bir şeyler söyledi duymadım pek. Aramızda 15-20 cm gibi bir mesafe vardı bende arkama bakmadan kalabalığın içine girdim hemen. Hani nedir bu cesaret anlamıyorum, bir olay olsa o kadar polis var. Patlamadan sonra güvenlik önlemi bayağı artmış, caddenin başında, sonunda, ortasında polisler geziyor sürekli. Niyeti pek iyi değildi temasa geçmeye çalışıyordu gittim hemen.
Durduk yere iki kişinin üzerinize gelip bu kadar mesafeye girmesi saçma değilmi?

Ne düşünüyorsunuz olay ile ilgili?
 
Sosyoloji komple bozuk bizim ya ben artık hiçbir şeye şaşırmıyorum.
 
İnsan bir selam verir en azından ve araya mesafe koyar. Sanki askerlik arkadaşıyım, dibime giriyor iyice. Korktum hemen kalabalığa girdim.

Biz yine çaresine bakıyoruz ama çoluk çocuk buralarda tek başına gezemicek mi?
Valla hocam 20 yaşımdayım ben bile kafama göre gezemiyorum :D Çok da şey yapmamak lazım salla geç .
 
Eski Beyoğlu'nda eser kalmadı çünkü. Eski Beyoğlu'nda gidip sokak başında simit yemeyi bırak, gecenin sonuna kadar eğlenip üstüne ıslak hamburgerini yedikten sonra sabahın ilk otobüsüyle ve taksisiyle evine giderdin hiçbir kimseye sataşmadan. Hatta babacan taksi şoförleri vardı, genç kızlara başka gözle bakmaz işlerini yaparlardı.

Şimdi devir çok farklı. Sosyolojik olarak da, insanların leşliği ve kalitesizliği ile de, her şey çok farklılaştı bu ülkede. O yüzden ben Beyoğlu taraflarındaki güzel anıları bir kenarda bıraktım, kirlenmesin diye de çok fazla gitmiyorum artık.

İstanbul'da tarihi olmasa da elit vakit geçirecek güzel semt sayısı hala fazla. Ya ben yaşlandım ya da dediğim gibi değişen yapının güzide ilçelerimize yansımasıyla fazlasıyla soğudum.
 
Ne düşünücez hocam. Bildiğin taciz. Bu ne cesaret onu anlamak mümkün değil. Bu insanlara bu rahatlığı kim veriyor anlamıyorum.
Polise söyliyecektim de gitmişlerdir dedim onlar, aradan 20 dk felan geçmişti daha gece vakti iş çıkarmıyım dedim adamlara.
Ya düşünsene iki kişinin birdenbire yanına gelip, aranda 15cm, senle samimi konuşması. Önümüde kapattılar aralarından geçtim. Daha ne çıkaracaksa. Valla ben yine başımın çaresine baktımda orada bir çocuk olsa ne yapacaktı.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı