Mühendis olmak mı yoksa asker olmak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam işin doğrusunu söyliyim, her adam beceremez yani kendinizi tanımanız lazım ilk önce, mesela; iğrenmeme, insanlara katlanmak, uykusuzluk, zor durumlarda yaşayabilmek yani kısaca. Parasından ayrı bunları yapmak işin zor kısmı. Eğer kendinize inanıyorsanız yapabilirsiniz, güzel bir meslek. Vatanın için orada durmak çok sevap hemde.
O konularda haklısınız hocam, ben askerliği gömeceksiniz sandım :D
 
Askerlik para için yapılacak bir meslek değil ama mühendislik para içim yapılır işini sevmesen bile para kazanınca seversin, askerlikte öyle olmayacak ama. Kimse dağların tepesinde zor şartlarda para için durmaz, her asker dağda görev yapmıyor sonuç olarak ama zor. Emir komuta ayrı bir şey zaten, askeriye sistemi diğer kurumlara benzemez. Mühendislik de zordur, her işin bir zorlu yanı var.
 
Anladım teşekkür ederim
Ama benim korkum şudur örneğin istediğim bölümlerden biri olan otomotiv mühendisliğini okuyup işsiz kalmaktan da korkuyorum açıkçası.
Otomotiv mühendisliği okunmaz. Makine, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Kimya gibi bölümler ve bazı alt dalları okunabilir. Bilgisayar harici iyi üniversite lazım biraz. Kendinizi geliştirirseniz işsiz kalmazsınız ayrıca.
 
Arkadaşlar herkese selam, öncelikle 17 yaşındayım 11. sınıf öğrencisiyim ve sorum şu: Benim bir yanım asker olmak istiyor bir yanım mühendis olmak istiyor, ailem ise benim mühendis olmamı istiyor. Bu benim kararım biliyorum ama siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Kesin bir hedef seçip ona yönelmek istiyorum.

Mühendis olmanız için meslek lisesi okumanız gerekmiyor mu?
 
Kayseri'de oturuyorum.

İnternette yazdığına göre 1179 adet fabrika sadece Osgb'de var. Bilgisayar mühendisliği okursanız açıkta kalma ihtimalinizin çok düşük olacağını düşünüyorum. Bu kadar fabrikanın yarısında bile bilgisayarla alakalı bir bölüm olacaktır. Sonuçta makine üreten firmalarda yazılıma ihtiyaç duyuluyor bunun entegre edilmesi yazılım yüklenmesi bilgisayar/makine kurulumu konusunda bilgisayar mühendisliğine ihtiyacı oluyor. Bana sorarsanız kesinlikle mühendisliği seçmenizi öneririm çünkü iş kolu olarak her şekilde rahat ve sizi üzmez. Uzaktan bile çalışabileceğiniz bir meslek, kayseride iş bulamazsanız en kötü şekilde farklı bir il/ülkeden uzaktan çalışırsınız.
 
Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için peki ya şöyle bir şey yapsam nasıl olur sizce: Üniversite sınavına girip hem MSÜ hem de üniversite tercihi yapsam ve eğer MSÜ gelmez ise üniversite tercihine yönelsem nasıl olur sizin fikriniz nedir?
 
Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için peki ya şöyle bir şey yapsam nasıl olur sizce: Üniversite sınavına girip hem MSÜ hem de üniversite tercihi yapsam ve eğer MSÜ gelmez ise üniversite tercihine yönelsem nasıl olur sizin fikriniz nedir?
Bu olabilir. En yüksek MSÜ bölümü olan havacılık için sayısalda 50 bin civarı bir sıralama lazımdı.

Onu çok farkla kaçırırsanız mühendisliklere yönelmenizi çok tavsiye etmem. Ortalama bir üniversiteden mezun sıradan bir mühendis dolu etraf.

Ayrıca 10 bine girip MSÜ gitmenizi de tavsiye etmem. Çok düzgün bölümler var o puanda.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı