Formula 1 2022/2023 sezonu sıralama tahmini

Geçen seneye göre çok bir sürpriz olmaz gibi. Çaylaklar diri birer kan, izlemek keyif verecektir. W14'ün taban sorunları konuşuluyor, bir tifosi olarak bizimkilerden bu sene de pek umudum yok fakat Lewis'in 8'i aldığını görmek isterdim.
 
Geçen seneki RB aracını kopyalayan bi takım olsa keşke de az eğlensek :d Sıktı her sene RB Mercedes Ferrari ilk üçte görmek. Yine bu üçlü başı çeker bence. Aston Martin daha ilk günden kenara çekti arabayı. Haas ve Williams sonunculuk için yarışır yine. Bi tık Alfa'dan umutluyum, Bottas'ı yukarılarda görmek de isterim. Mclaren'ın da Alpine'i yine geçeceğini düşünoyrum.
 
Aston Martin'in yaşadığı sorun önemli bir şey değil.

Mclaren'ın da Alpine'i yine geçeceğini düşünüyorum.
Yine derken? Alpine'in gerisinde kaldılar geçen sene.

Ayrıca Mclaren tarafında durumlar iç açıcı değil. İstedikleri ilerlemeyi sağlayamamışlar takım patronlarının dediklerine göre.

Net favori Redbull.

Ferrari hala biraz zıplıyor, korelasyon verilerinin pist üstüyle örtüşüğü ve ilerleme sağladıklarını söylüyorlar. Redbull'u yenmeye yeter mi meçhul. Araç dayanıklılığı da iyi görünüyor şu ana kadar. Tam yükte geçen sene gibi olmazlar umarım. Yarış temposu ve lastik tarafında da iyi ilerleme sağlamaları gerek.

Mercedes geçen seneye göre daha iyi duruyor. Her ne kadar Toto Wolff bugün şikayet etse de blöf yaptığını düşünüyorum, Mercedes'in her zaman ki yalanları. Bir gün öncede Hamilton'a şampiyon olabilecek bir araç sağladık diyordu Toto.

Gönlüm Ferrari'den yana ama umutlu değilim. Ferrari'de aracın hızlı olması da tek başına yetmiyor. Yıllardır umuyorum yanılırım diye bir türlü yanılmıyorum şampiyon olmayı özledik. Mercedes, Redbull'un ana rakibi olabilir.

Aston Martin geçen seneye göre iyi bir adım atmış gibi görünüyor.

Tüm takımlarda hız saklıyor ve test derecelerinin bir önemi yok. Motor modları, yakıt yükü, lastik, pilotun zorlama şekli gibi pek çok parametre var bilinmeyen olarak.
 
@Lee Yubin Hayır daha iyi değildi, dayanıklılık sorunları yüzünden Alpine puan olarak az puan topladı. Riccardo iyi performans sergileseydi dayanıklılık sorunlarının cezasını öderdi Alpine. Araç olarak Alpine daha iyi araçtı.
 
@Lee Yubin Hayır daha iyi değildi, dayanıklılık sorunları yüzünden Alpine puan olarak az puan topladı. Riccardo iyi performans sergileseydi dayanıklılık sorunlarının cezasını öderdi Alpine. Araç olarak Alpine daha iyi araçtı.
Motor da aracın bi parçası sonuçta. Araç olarak bakarken sadece aerodinamiğe mi bakıyoruz, o zaman dediğinize katılırım. Düzlükte hızına yetişebilen azdı, virajlarda da diğerlerinden geri kalır yanı yoktu.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı