Türkler kılıç zoruyla mı Müslüman oldu?

Sizce Türkler kılıç zoruyla mı müslüman oldu?


  • Oy verenlerin toplamı
    286
Sizce Türkler kılıç zoruyla mı, Müslüman oldu? Fikirleriniz neler?
Allah Türk'lere savaşçıl bir özellik vermiştir ve Kuran'ı kerim'de türkleri övmüştür. Kimse Türkiye'ye zorla birşey yaptıramaz , Hz. Muhammed'inde Türk'ler ile ilgili sözleri vardır. Ve Fatih sultan Mehmet'de Hz.Muhammed'in sözü için istanbulu genç yaşta fethetmeye gitmiştir bunlar belirtidir. Ve türkler Dünyaya 2 defa hükmedecektir Bir kere hükmettik zaten 2. ne zaman Allah bilir.
 
Allah Türk'lere savaşçıl bir özellik vermiştir ve Kuran'ı Kerim'de türkleri övmüştür. Kimse Türkiye'ye zorla bir şey yaptıramaz, Hz. Muhammed'inde Türk'ler ile ilgili sözleri vardır. Ve Fatih Sultan Mehmet'de Hz. Muhammed'in sözü için İstanbul'u genç yaşta fethetmeye gitmiştir bunlar belirtidir. Ve türkler dünyaya 2 defa hükmedecektir bir kere hükmettik zaten 2. ne zaman Allah bilir.

Türkler hiçbir zaman doğrudan övgü almadı.
Peygamberimizin türklerle alakalı hadislerinin tamamı yalan.
Sadece İstanbul'u alacak olan kişi hakkında bir hadis var onda da doğrudan "türkleri övdü" diyemeyiz.
 
Allah Türk'lere savaşçıl bir özellik vermiştir ve Kuran'ı kerim'de türkleri övmüştür. Kimse Türkiye'ye zorla birşey yaptıramaz , Hz. Muhammed'inde Türk'ler ile ilgili sözleri vardır. Ve Fatih sultan Mehmet'de Hz.Muhammed'in sözü için istanbulu genç yaşta fethetmeye gitmiştir bunlar belirtidir. Ve türkler Dünyaya 2 defa hükmedecektir Bir kere hükmettik zaten 2. ne zaman Allah bilir.
2.olan Moğol İmparatorluğu'dur.
Moğol aynı Osmanlı gibi siyasi isimdir.
 
Bilgi düzeyim haritadan belli oluyor. Cevabı şöyle: Karışık. Bir sürü Türk var hepsi müslüman olmadı. Zamanla oldular. Öyle şak diye olmadık. İhşîdîler zorla müslüman olduğu doğrudur. Fakat Türklerin asıl müslüman olmaya başladığı dönem Samaniler zamanıdır. Volga Bulgarlar zorla müslüman olmamıştır. Güç kazanmak için olmuştur. Yani Araplar toprağı ele geçirdi ve dini kurdu. Farslar ise müslümanlaştırdı. Ahundov'un çok doğru bir sözü var:

Araplar kadar güzel masal uyduran, Farslar kadar güzel anlatan, Türkler kadar bu masala kolay inanan başka millet yoktur. Mirza Fetali Ahundov.​

Farsça kelimelerin dilimize geçmesi gayet normal. Kılıçla değil de zorla olduk diyenler var. Müslüman olanlara ayrıcalık yapıyordu. Bu denilen şeyde mantıklı bence fakat böyle özet geçilmemeli. Karışık demek daha doğru. Genel olarak zamanla olduk. Direk olmadık. Zorla olanlar ve olmayanlar oldu ama genelde zorla olanlar geri dönüyordu. Zorla olmayanlar çoğunlukta denilebilir. Tabi Farsların hüküm sürdüğü zamanda her türlü olurduk diyorsanız olabilir. Ayrıcalık veriyordu müslümanlara. 999 yılında toprakları geri kazandık zaten fakat çoktan müslüman olmuştuk.
 

Dosya Ekleri

  • paintnet kopya 2.png
    paintnet kopya 2.png
    682,1 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Bence kılıç zoruyla olmadılar, çok zor.
Kılıçla olanlar zaten münafıktı. Yani müslüman değildi. Sonra geri döndüler fakat torunları zamanla müslüman oldu. Kılıçla olduk demek yanlış olur. İki taraf var. Birisi zorla olduk diğeri olmadık. Her iki tarafta yanlış olabilir. Yani karışık demem safsata olmaz. Fakat genel olarak zorla olmadık ama zorla derken ne kast ettiğine bağlı. Eğer Türkler topraklarını kaybettikten sonraki süreç artık zorlandık diyen olabilir. Konuyu hoplatmam doğru olmadı sanırım. Kendi konumu açmalıydım. Talkan ve Cürcan deniliyorsa çok yanlış çünkü bir sürü toprak var. O dönemde Göktürk, Türgeş ve Kangar Birliği vardı. Yarım yamalak tarih okumak demek olur. İhşidiler vb. hariç ondan karışık dedim.
 
Son düzenleme:
Kılıç zoru ve asimile edilerek büyük oranda, ki zaten her Müslüman ülkesinine baktığın zaman hepsi İslam'ı farklı yaşıyor, kendi eski kültürleriyle harmanlandığı için Endonezya da farklı Pakistan da farklı, ama tabii bize göre hiçbiri gerçek Müslüman değil, bu kadar sözde kusursuz dinin ve kuranın iletilerini düzgün algılayamıyorsa suçun dinin anlatılışında ve işlemesinde buluyorum ve böylelikle zaten kendi kendilerini çürütmüş oluyorlar, ayrıca barış içinde geçtiğine gerçekten inanan varsa büyük halisinasyon görüyordur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı