Ryzen 5 5600 ısınıyor

@cante12 @Ardablm tavsiyeler için teşekkürler. Benim için görsellik/renk önemli değil, performans önemli. Hangisine baksam ışıklı, cıvıl cıvıl. Performans açısından baktığımızda 1000tl civarı daha iyi soğutucular var mıdır?
 
@cante12 @Ardablm tavsiyeler için teşekkürler. Benim için görsellik/renk önemli değil, performans önemli. Hangisine baksam ışıklı, cıvıl cıvıl. Performans açısından baktığımızda 1000TL civarı daha iyi soğutucular var mıdır?

Hocam ben bu ürünü alacağım yorumları gayet güzel.
 
İşlemcim AMD Ryzen 5 5600 ortalama bir oyun oynarken 85-90 derecelere geliyor, sebebi nedir?
Muhtemelen stok soğutucu kullanıyorsunuz. Stok soğutucu kullanıyorsanız ısınır.

Hocam ben bu ürünü alacağım yorumları gayet güzel.

Bunu alın. Aynı ürün sadece marka farklı. Ayrıca bu daha ucuz ve RGB fan.

@ArtYoM0 Herkes bunu tavsiye ediyor, eğer 1000TL üzeri çıkarsam bunu alabilirim yoksa 224XT de yeterli gibi. Derinlemesine inceleyemedim, Çok fazla marka model var gibi.

Hiç gerek yok Ryzen 5600 için.
 
Sıvı soğutucu değil sonuçta bunlar yani markaya aldanma. Bunlar arasında mesele termal macun. İstediğin hava soğutucuyu seç sana kalmış.
 
@ArtYoM0 Herkes bunu tavsiye ediyor, eğer 1000tl üzeri çıkarsam bunu alabilirim yoksa 224xt de yeterli gibi. Derinlemesine inceleyemedim, Çok fazla marka model var gibi.
Arctic artık parasını haketmiyor. Eskiden hakediyordu. PBO2 Curve ayarı yapıp bir süre öyle de idare edebilirsiniz soğutucu almadan.
 
Sıvı soğutucu değil sonuçta bunlar yani markaya aldanma. Bunlar arasında mesele termal macun. İstediğin hava soğutucuyu seç sana kalmış.
Şimdi yorumlara bakıyorum herkes memnun 80-90 derecelerden 60lara çekmiş ısıyı. Sıvı soğutucuda durum ne olacak, daha mı aşağıya çekecek?
 
Öncelikle bir fan uygulamasını indirip %100 yapın ve test edin eğer olmazsa soğutucunuzu kontrol edin gene olmazsa termal macunda sıkıntı olabilir yine olmazsa kasa duvar gibi ya da dolap gibi hava alamayacağı bir yerde ise soğuk hava çekemeyecek ve ısınacaktır ayrıca kasayı kendiniz monte ettiyseniz fanın önden temiz havayı alacak ve arka kısımdan fanın sıcak havayı tahliye etmesi gereklidir eğer kasanın üstünde de fan bulunuyorsa bunların da kasa dışarısına üfleyecek şekilde yerleştirilmesi gerekli ayrıca oda koşulu çok sıcak ise bilgisayarda bu sıcaklıktan nasibini alacaktır.

Şimdi yorumlara bakıyorum herkes memnun 80-90 derecelerden 60'lara çekmiş ısıyı. Sıvı soğutucuda durum ne olacak, daha mı aşağıya çekecek?

Evet.
 

Geri
Yukarı