Telefon şakası yüzünden mahkemelik olur muyum?

Şaka derken? Tehdit, yalan beyan ile maddi çıkar içerikli bir eylemin olduysa mahkemeye şaka yaptım ehe diyemezsin. Desen de işe yaramaz ceza alırsın. Ama dedigin gibi sadece küfürse aile yine de dava edebilir ama iki ağlarsın affederler büyük ihtimal.
 
Mahkememin olması beni havalı kılmaz şuradan baksanız Cumhurbaşkanı'na hakaretten kaç kişinin vardır şu an saman adam safsatası yapıyorsunuz zaten hava atacak olsam neden profil fotoğrafımın olmadıgı yeni bir hesaptan atayımki bana sundugunuz argümana ben karşılık verdim sadece benm mahkemem oldu ve korkmuyorum, ayrıca köylü oldukları için mahkemeye veremezler demedim vermeyeceklerini düşünüyorum çünkü şahıslar uğraşacak düzeyde değiller.

Umarım kardeşim iyi forumlar.



Sizin taktiriniz istediğiniz şeyi düşünebilirsiniz, yalan söyleyip söylemediğimi düşünmenizde sizin ilahi taktirinizdir, devlet tarafından tanımlanan avukatlar vardır efendim ve ben savcıya ifademi verdim ilk duruşmada ağlamadan sızlamadan çıktım gittim bunda bir anormallik sezemiyorum.
Uğraşırlar ve mahkemede harcadığı parayı da sizden talep edebilme hakları var. Çocuğa küfür etmişsin ve Whatsapptan da küfür ettim diye belirttin mesajı her ne kadar silsen de whatsapp o mesajj 6 ay boyunca logda tutuyor. Bu sebepten ötürü mahkemeye başvurursa olaya siber suçlar el atacaktır ve whatsapptan "6 Aylık" yazışmanız talep edilecektir. Yazışmada bahsi geçen kısım kanıtlanırsa ki buraya yazdığınız mesajlar bile bir kanıttır. Bu kanıtlardan manevi tazminant davası açabilir maddi olarak sizi sıkıntıya sokabilir. Ancak arkadaşımızı "Köylü zaten dava açacağını düşünmüyorum." gibi ithamlarla sınıf ayrımı yapmayı onu da normal bir insan gibi düşünüp yargılarsan daha iyi olur. Ayrıyeten "Köylü" dediğin şahıslar maddi olarak bir asgari maaşlıdan çok daha iyi geçiniyor. Türkiyede de asgari maaşla çalışan kısmın fazlalılığını hesaba katarsak babanın da asgari maaşla çalıştığını tahmin edebilirim. Yani o kişiler sizi dava etse maddi açıdan sizden daha az sıkıntı çekerler. Yaptığınız şey doğru değil. Mesajları silmek yerine arkadaşını arayıp özür dileyip onunla aranı yapman daha iyi olabilirdi. 16-17 yaşında kazanılan arkadaşlıklar cidden gelecek için çok önemli... İyi forumlar...
 
Yok o kadar ciddi değil yani babası alıp seni mahkemeye vereceğim demedi zaten babasıyla konuşmadım ogluyla konuştuk zaten arkadaşımdı şakasına yaptık.

Hayır herhangi bir kişiyle ilgim alakam yok tanımadıgım kişilerle falan sadece biraz eğlenmek için yaptık.

16 17 dava açacaklarını sanmam zaten köylüler.

Zaten haftalarca her gün her gece aramadım son 3 gün içerisinde zaten bir daha da aramayacağım.

Dostum köylüler dava açmıyor mu bu nasıl mantık keşke açsada akıllansan ya.

Madem birçok kez mahkemeye çıktınız, madem hiç korkunuz yok, neden burada gelip eliniz titreyerek mahkemelik olur muyum diye soruyorsunuz?

Max 15 yaşındadır bu titriyordur dava yerim diye atıyor işte ne yapsın kendini avutuyor köylüler zaten dava falan açmaz demiş.
 
Böyle işlerle pek uğraşmaz insanlar.
Büyük ihtimalle azar yada kınama alırsınız arkadaşınız ailesinden yada aileler tartışır ve uzlaşma ile biter. Genede yapmayın, delinin teki çıkar kara toprak olur sonunuz.
 
Yok o kadar ciddi değil yani babası alıp seni mahkemeye vereceğim demedi zaten babasıyla konuşmadım ogluyla konuştuk zaten arkadaşımdı şakasına yaptık.


Hayır herhangi bir kişiyle ilgim alakam yok tanımadıgım kişilerle falan sadece biraz eğlenmek için yaptık.



Zaten haftalarca her gün her gece aramadım son 3 gün içerisinde zaten bir daha da aramayacağım.
Sizi terbiye edecek vakti bulamadı sanırım ebeveynleriniz. İnsanları rahatsız edip bundan keyif alacak kadar yüzsüz, köyde yaşadığı için insanları küçük görecek kadar sığ kafa yapısına sahipsiniz. Gizli numaradan aramanız bir şey değiştirmez mahkemeye verirlerse gsm şirketi mahkeme isteği doğrultusunda arayan numarayı ve kimlik bilgilerini mahkemeye gönderiyor. İnsanları taciz ettiğiniz de umarım bir ceza alırsınız.
 
Zaten köylüler mi? Nasıl bir aileden eğitim aldın sen?
Zaten köylüler? İnşallah mahkemeye de verirler inşallah ne cezan varsa da çekersin. Bıktık bu şımarık umursamaz nesilden. Ağzımı bozmamak için çok zorluyorum kendimi seviyene düşmemek için. Biz de ergen olduk bizim de kanımız kaynadı ama karakterimiz vardı çok şükür.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı