13 Yaşında 1.60'ım daha da uzar mıyım?

Genetiğin destekliyorsa ve engel olacak bir şey yapmazsan 25 yaşına kadar belli belirsiz uzarsın.
Gerçekten sadece boyunu ve yaşını yazıp bizden böyle bir şey tahmin etmemizi mi bekliyorsun?
Tahmin etmenizi istemiyorum çoğunuz benden büyüksünüz o yüzden yardım etmenizi istiyorum

Ergenliktesin ama uzarsın. 13 yaşında girmişsindir heralde artık.
Yani girdim ama daha boy uzama evresine girmedim
 
Tahmin etmenizi istemiyorum çoğunuz benden büyüksünüz o yüzden yardım etmenizi istiyorum


Yani girdim ama daha boy uzama evresine girmedim
Benim boyum 13 yaşında durmuştu, şu an 21 yaşında hâlâ aynı boydayım(1.70) yani uzama garanti değil. Ama benim ailemin boyu kısaydı, özellikle de anne tarafımın, o yüzden genetik(ve belki başka şeylerin de etkisiyle) boyum tamamen durdu. O zamandan beri 8 yıldır 1cm bile uzamadım.
Anne ve baba boyun vs. gene kesin olmasa da en olası sonucu verebilir.
 
Bu boy konuları belli olmuyor sanırsam, yani daha fazla uzayadabilirsin ki daha yaşınız var gibi duruyor, aynı şekilde uzamayadabilirsiniz, sana bunun için diyebileceğim şey; az beslenmemen ve fazla sağlıksız şeyler yememen(Aburcubur, çikolata vb.), dengeli ve yeterli beslenmen, artı olarak kemik gelişimi için kalsiyum içeren şeylerde biraz arttırıp tüketebilirsiniz sanırım, bunların dışında en önemli diyebileceğim şey gece uykusu, yanlış bilmiyorsam geceleri gelişim çağında olan kişiler büyüme hormonu salgılar ve bu hormon sabah uykusunda gece ki gibi salgılanmıyor okuduğum bilgilere göre, gece 22:00 ve 2:00 arası en çok bu hormonun salgılandığı verimli olduğu zaman diye biliyorum. Hepsinin dışında istersen boy uzatmak için olan egzersizler veya basketbol, voleybol gibi sporlar yapabilirsin. Bunlar dışında daha aklıma bir şey gelmiyor şu an, boy uzatma ameliyatları var, fakat onları olduktan sonra spor hayatın varsa veya spor yapmak istersen nasıl işler bilmiyorum, bırakmak zorunda mı kalırsın, pek fark olmaz mı veya eski doğal halin gibi olur musun anlamında.
Teşekkür ederim
 
Hocam bu tarz boy tahmini yapan siteler var aşağı yukarı doğru tahmin ediyor, şahsen senin yaşlarındayken ben de bakmıştım bu sitelerden. Boyunun uzaması çoğunlukla genetik ama çevresel faktörlere de bağlı özellikle beslenme, diğer bir konuda spor benim sana tavsiyem yüzme ve basketbol oynamak işe yarayabilir bence.
 

Geri
Yukarı