Jumbum.com'dan alınan R5 5600'nin birkaç pini yamuk geldi

Ninna

Kilopat
Katılım
4 Mayıs 2015
Mesajlar
69
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam.
Jumbum.com'dan işlemci siparişi verdim. Ryzen 5 5600.
Ürün bugün bana ulaştı.
Kutuyu ve paketlemeyi kontrol ettikten sonra ürünü açtım ve kontrol ettim.
Ürünün 2 kenarında birkaç pinde yamukluk olduğunu fark ettim. Siteyle iletişime geçtim ve durumu bildirdim iade alınmasını ya da değişim yapılmasını istedim. Kullanıcı hatası olduğunu söylediler. Ama onarım, düzeltme ve test için ücretsiz bir şekilde gönderebileceğimi söylediler.
Kullanıcı hatasından dolayı hasar gören bir ürüne ücretsiz bir şekilde nasıl onarım yapılabilir?
Sıfır bir işlemcide pin yamuk olabilir mi?
İşlemci pinini yamultmak için ekstra efor sarf etmek lazım.
İşlemci takmak zor bir şey değil aksine takamamak zor.
Ben bilgisayardan anlamayan bir cahil de değilim.
Üniversite mezunu bir insanım ve yaklaşık 15 yıldır bilgisayar kullanıyorum. Onlarca kez sistem topladım.
Kendi sistemimi kuzenlerimin sistemini topladım.
İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım.
Şu anda kullandığım işlemci 1300X bunu da kendim monte ettim.

100 200 TL daha ucuz diye güvenilirliği şüpheli ya da sektörde yeni kişilere ve kurumlara güvenmemek lazım. Halihazırda uluslararası ölçekte bir siteden sipariş verseydim böyle bir sorun yaşamazdım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Geçmiş olsun... İşin ucunu bırakmayın, paranızı geri alın. Lütfen bundan sonra bilindik büyük şirketlerden alışveriş yapın. Ülkemizde bu tip vakaların sonu gelmek bilmiyor. Bizler tüketici olarak bilinçli davranmalıyız. Bu tip satıcılar var olmaya devam edecekler çünkü her zaman potansiyel bir müşteri olacaktır, siz bu potansiyel müşteri olmayın.
 
Üyenin belirttiği gibi zaten yardımcı olabileceğimizi ve yamuk pinleri düzeltip test edeceğimizi belirtmişiz. Ancak bazı olası yanlış söylemleri düzeltmekte fayda var ki diğer üyelerin başına benzer durumlar gelirse (bizden ürün alınsın veya alınmasın kesinlikle farketmez) bilinmesi gerekenler;

1- Bir işlemci montajını sağlıklı yapan kişinin 2. işlemciyi sağlıklı yapacağı varsayımı yeterli veri değildir.
2- 10/15/20/25 yıldır bilgisayar kullanan bir işlemci alıcısı, o işlemciyi doğru takacağı hasar vermeyeceği anlamına gelmez.
3- AMD işlemci takmak, eğer kişinin tecrübesi yoksa gerçekten zordur ve bir o kadar dikkat gerektirir.
4- AMD işlemci kutusu dışarıdan ciddi bir hasar almadıkça, üretim hattında onlarca Q. pass ten geçer yamuk pin ihtimali yoktur. Öte yandan AMD distiribitörüne giden tüm işler kullanıcı hatası diye tarafımıza geri gelir. Bacaklarında kırık olması durumunda da onarımı söz konusu değildir.
5- Kullanıcı hatası eğer kırılma yok ise, montaj sırasında özellikle elden kayıp düşürme veya soketin pimini açmadan yerleştirmeye çalışma gibi sık karşılaşılan durumlarda yamulmalar söz konusu olduğunda ufak el aletleri ile düzeltip yine bir am4 sokete düzgünce yerleştirmek kaydıyla onarabiliyoruz. Bunu kendi atölyemizde çözdüğümüz için müşteri memnuniyeti kapsamında yapıyor genellikle sadece kargo ücretini alıcıya ödetmek şartıyla sevk ediyoruz.

Ulusal, uluslararası hatta galaksilerarası tüm firmalarda AMD işlemci bacak sorunu yukarıdaki şekilde işlemektedir.
 
Kutuda bulunan bant acik miydi? Kapali kutu ise satıcı degil, uretici hatasi olmuyor mu?
Kutuda bir sorun yoktu. Açtım ve takmaya çalışmadan kontrol ediyim dedim pinler yamuktu. Dört saattir uğraşıyorum. Düzelttim ve işlemciyi taktım şu an çalışır durumda.
 

Dosya Ekleri

  • cpu.png
    cpu.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 439

Geri
Yukarı