Kuzenime dava açabilir miyim?

Akli dengi yerinde değilse büyük ihtimalle dava sonuçsuz kalır, ama en azından korkutmak için dava açabilirsiniz.

Korkutmak için dava açmak yerine direk polise uyarı anlamında gitse sonra dava açsa olabilir.
 
Hocam akli dengesi yerinde, sadece dengesiz biri o yüzden öyle söylüyorlar. Düzenledim konuyu.


Var hocam. yetmezse satıp paraya dönüştereceğim şeylerim var. Tek istediğim bu davayı açabilmek.

Yaptıkları sana maddi veya manevi şekilde zarar verdi mi? Ben okuduğum kadarıyla bir zarar göremedim.
 
Merhaba. Bugün benden yaşlarca büyük olan kuzenimle (23 yaşında) bir kavga ettik. Olay şu; Steam'den bir sürü yayın açma isteği ve mesaj göndererek beni rahatsız etti. Ben de onu sadece bir kez "l*n" kelimesini kullanarak uyardım diye bu konularda hassas olan babama mesajlarımı yolladı + bazı sahte mesajlarımı yolladı (fake WhatsApp uygulamaları ile ayarlamış). Attığı fotoğraflarda ona sayısız hakaretler ediyordum ama öyle bir şey yapmamıştım gerçekte. Instagram hikayesinde beni etiketleyerek bir sürü küfür yazdı. O hikayesinden sonra birkaç yaşı büyük arkadaşı da Instagram hesabıma mesaj atarak şahsıma çok fazla hakaret etti. Bazı kızdığı insanları da depremzedeler ile dalga geçti diye paylaşıp milleti onlara kışkırtıyordu. Bana da muhtemelen aynısını yapmıştır. Instagram hesabıma hala arada bir küfürler geliyor sahte hesaplardan (kendisi mi yapıyor farklı insanlar mı bilmiyorum) ve kendisi de bana WhatsApp'tan birkaç hakaret etti. Ben, onun bana yaptıklarından katlarca fazlasını yapabilirim ancak hala saygımı bozmamayı tercih ediyorum. Babam da ilgilenmez zaten. O senin büyüğün istediğini der ama sen diyemezsin diyor.

Bu arada tüm sülalemiz onun akli dengesinin bozuk olduğunu söylüyor (yani dengesiz biri, onun dışında sorunu yok diye biliyorum). O yüzden konuşarak anlaşmaya çalışamam ve olayın o kısmını çoktan geçtik. Yaptıklarını ağır şekilde ödetmek istiyorum.

Şimdi size sormam gerekenleri sorayım.
1) dava süreci nasıl işler?
2) sonuçsuz kalır mı?
3) sizce dava açmak bu olay için gereksiz mi?
Teşekkürler.

Yaşın kaç reşit misin?
 
Yaptıkları sana maddi veya manevi şekilde zarar verdi mi? Ben okuduğum kadarıyla bir zarar göremedim.

Maddi ve manevi onu bilmem ama sosyal medya üzerinden taciz edilme söz konusu.
 
Hocalarım şu anda da annem gelip hakaret edip duruyor bana. Burama kadar geldi.

Hocam değilim. Ama babamı ikna etmeme az kaldı. Şu an yavaştan benim tarafımı tutmaya başladı gerçek yazışmalarımızı okuduktan sonra.

Dava açılabılır karakol çocuk şubeye gider onlar bilişim suçlarına aktarır dava otomatik açılır ama kendı başına iş yaparsan savcıdan yedıgın azar yanına kar kalır.
 
Küfür etme, tehtid varsa savcılığa şikayette bulunabilirsiniz. Ayrıca küfürlü mesajlar atan hesapların ona ait olduğunu kanıtlarsanız kişinin huzurunu bozma suçuna girebilir. Bir avukatla konuşup hakkınız arayın derim.

@DoktorBey19 Kaybedersen dava masrafı + karşı tarafın avukatlı ücreti yansıtılabiliyor haberin olsun.
 

Geri
Yukarı