Oyunları Ultra ayarlarda oynamak ekran kartına zarar verir mi?

RDR2, Elden Ring gibi ekran kartını zorlayacak oyunları Ultra ayarlarda oynarsak ekran kartı zarar görür mü? Herhangi bir eksisi var mı?

Zaten kartı daha iyi ayarlarda kullanmak için alıyorsun %100 kullanamadıktan sonra ne anlamı var.
 
RDR2, Elden Ring gibi ekran kartını zorlayacak oyunları Ultra ayarlarda oynarsak ekran kartı zarar görür mü? Herhangi bir eksisi var mı?

Bu oyunları yüksek grafiklerde kaldıracak ekran kartları çıkmazdı ekran kartları zarar görseydi.
 
Saçma cevaplara aldanmasın kimse. Eğer sistemin, herhangi bir oyun için ultra ayarlarda seni tatmin eden bir FPS değeri veriyorsa istediğin kadar oyna.
 
Ekran kartı dediğin parça zaten tam yükte çalışması için tasarlanmıştır. Bu araba satın alıp eskimesin diye sürmemek gibi bir şey. Ayrıca teknoloji şans işidir. Eskimesin diye kullanmazsın 2 yılda bozulur. Her gün saatlerce oyun oynarsın 5 yıl bozulmaz vb. Bu tamamen şansına bağlı. O yüzden bozulacak korkusuyla kullanmamak en saçma şey. Adam akıllı kullanmadıktan sonra sahip olmanın bir anlamı yok çünkü. Bozulacağı varsa vakti gelince bozulur. Sen kartını doya doya kullanmaya bak. Bunları kafaya takma.
 
@Boulite0218 hocam neden hahaha attınız? Ultrada oynayınca daha çok güç kullanır kart ve bu da daha fazla sıcaklık demektir. Doğal olarak ömür azalır fakat uzun vaadede fark etmezsiniz bile bunu.

Saçma cevaplara aldanmasın kimse. Eğer sistemin, herhangi bir oyun için Ultra ayarlarda seni tatmin eden bir FPS değeri veriyorsa istediğin kadar oyna.

Doğru diyorsunuz hocam. Dediğim gibi eskime olsa bile uzun vaadede fark edilmez bu. Kart pert olana kadar yeni kart alır bahsi geçen kişi zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı