Tüm paramı bilgisayara harcıyorum

Itechin.g

Megapat
Katılım
18 Aralık 2017
Mesajlar
6.632
Makaleler
3
Çözümler
16
Dostlar elimde para olunca nedense sadece bilgisayarıma harcıyorum, zamanında çok şehir değiştirdiğimiz için pek bir arkadaşım kalmadı, koca İstanbul'da arkadaşı olmayan tek varlık olabilirim. Telefonla pek işim olmuyor zaten, bende oyun olsun, bilgisayar parçası olsun, Udemy dersleri olsun hep paramı bu tarafa harcıyorum, sigara kullanmıyorum. Bu tarafa harcamasam başka harcayacağım bir abur cubur vs. kalıyor. Onları da ev haklı bir de üstüne ben alınca fazlalık oluyor, elbette ihtiyacım olursa onun için para vs. biriktiriyorum, ama onun dışında artık Türkiye gibi yerde paramı saklamak mantıklı gelmiyor eskiden fazla birikimciydim artık pek öyle değilim. Yani bilgisayar olmasa bile yine meraklı olduğum elektronik vs. olsun onlara para harcıyorum, pek kıyafet alma alışkanlılğım yok, moda vs. takip etmiyorum üstüme ne yakışırsa veya o anda ne uydurursam işte. Bilmiyorum sizce hata mı ediyorum? Bazen başka şeylere para harcayayım diyorum ama aklıma pek bir şey gelmiyor. Varsa şöyle şeyler var diyebileceğiniz o yöne de yönelirim, farklı şeyleri severim.
 
Aynı ben. Elektroniğe para gömmeyi çok seviyorum beyaz eşya ihtiyacı falan var ama PC için gerekli gereksiz bir şeyler almak haz veriyor bana. Ev ahalisiyle kavgalıyım bu yüzden.

Bizimkiler bunu da bıraksam başka uğraşım olmayacağının farkında o yüzden üzerime gelmiyorlar, onlarda ekonominin farkında, dışarı çıkıp iki gezsem -300 TL minimum.
 
Teknolojiye para dayanmaz. İhtiyaçtan fazlasını almak anlamsız. Fazla paranız altın veya dolar yap koy kenara. Doğru zamanda harcamak önemli olan.

Bizimkiler bunu da bıraksam başka uğraşım olmayacağının farkında o yüzden üzerime gelmiyorlar, onlarda ekonominin farkında, dışarı çıkıp iki gezsem -300 TL minimum.

Kendine harçlık belirlemen lazım.
 
Hayat kısa. İstediğini ya da hoşlandığını almayacaksan neden para birimtiriyorsun ya da kazanıyorsun ki? Kendini de geliştirmeyi ihmal etme tabii. Kitap oku, İngilizce öğren, spor yap. Ama sevdiğin şeylere para harcamaktan çekinme. Sana zararlı olan şeylere para harcamaktan çekin. Sigaraya ve alkole para harcama mesela.
 

Geri
Yukarı