Sizce asosyal olmanın ne gibi yararları ve zararları vardır?

Bende biraz insan sevemeyen asosyal biri gibiyim. Ornegin yemek yerken yanimda biri olmasini istemem vb. bazen yalnız hissetsemde ben halimden memnun gibiyim. Not: 12. sinif ogrencisiyim.
 
Bir zararı olduğunu düşünmüyorum. İnsanlardan zarardan başka bir şey görmediğim için uzak durmayı tercih ediyorum sadece. Memnunum halimden.

Hocam ama gençliğinizi gezip tozarak eğlenerek geçirmek var evde oturup hayatı sorgulayarak geçirmek var bu da bir zarar sayılır.
 
İnsan tanımak bir tür sermayedir, iyi ve geniş bir çevreye sahip olmak büyük kazançtır.

Asosyal olmanıza rağmen sosyal ilişkilerde sıkıntınız yoksa, sosyal fobiniz yoksa, direkt olarak mizacınız böyleyse ve halinizden mutluysanız kendinizi sosyal olmaya zorlamanıza gerek yok.
 
Yararı yok. Yalnız kalmak hoşuna gidiyor olabilir ama insan bir süre sonra konuşmak, biriyle dertleşmek ister.
 
Bence çoğu bilim adamı asosyaldi.
Asosyallikten ziyade bence düşünceleri ile uğraştıklari için sosyalleşmeye zaman ayıramıyorlardı. Elbette asosyal olan da vardır çünkü zıt bir durum değil sonuçta yapmak istediklerini düşünürken yalnız kalmak istediler veya yalnız kaldıkları için bu kadar düşünce arasında boğulup bunlarla uğraştılar. Asosyalliğin faydası olabilir yani.
 
Hocam ama gençliğinizi gezip tozarak eğlenerek geçirmek var evde oturup hayatı sorgulayarak geçirmek var bu da bir zarar sayılır.
Gezmek tozmak ne onu bile bilmiyorum ben hocam. Hiçbir zaman arkadaşım olmadı. Ne zaman insanlarla karşılaşsam ya dalga geçtiler ya dışladılar. Bu yüzden evde kimse benimle uğraşmadan rahat rahat takılmak bile mutluluk veriyor. Diğer insanlar gibi evde durunca depresyona girmiyorum o yüzden halimden memnunum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı