Fenerbahçe - Beşiktaş Maçı

Maçlar masada kazanılıyor olayını bitiren karşılaşmadır... Masada Kasımpaşa'yı yenersin de derbilerde biraz oynamak lazım. Hırs lazım.

O rezil penaltı da hakem anlık olarak yanlış görebilir. Saniyelik bir şey sonuçta... VAR hakemi de dizi mi izliyordu?

Netice olarak; yaklaşık 1500 yıl önce görülen Tanrı'nın kırbacı (Atila) sonra bir kez daha kırbaç görüldü.

redmond.jpg
 
Henüz sene başında daha Dinamo Kiev maçları oynanmadan benim etrafımdaki akrabalarım Fenerbahçe'yi şampiyon ilan etmişti. Ben de ısrarla bir önce ciddi maçlarda görelim demiştim.

Kiev'e elenmek ve ilk ciddi süper lig maçı olan (o gün oldukça formda olan) Konyaspor maçında da yenilmek bile kendilerini uyandırmaya yetmedi.

Fenerbahçe küçük maçları elini kolunu sallayarak kazanıyor çünkü rakip üzerine gel(e)miyorsa hücumcu oyuncularıyla baskı kurup rahat farka gidebiliyor (gerçi aradan sonra o özelliğini de kaybetti gibi..) ama üzerine gelebilen hücumcuları olan her takım eğer ofsayt taktiğini aşacak ani çıkışları yapabilirse Fener'i yenebilir.

Jesus'un Fenerbahçe'si bizim Hami'li, Ünal'lı, Şota'lı yıllarımızdaki Trabzonspor'u andırıyor bana.

Anadolu takımlarını rahat rahat yenerdik, fark atardık ama derbilerde alamadığımız (bazen de aldırılmayan) puanlarla şampiyonluğa ulaşamazdık, iyi oynayan, zevk veren, bol gol atan ama şampiyon olamayan bir takımdık.

(Bu dilemmayı Avcı çözdü, "iyi oynamasan da kazan ya da en azından kaybetme"yi bize öğretti ama ama Avcı'yı da yedik çok şükür. Bu sene ve seneye 10. falan oluruz)

Birkaç lafım da Arda'ya,

Alex olmak varken İrfan Can olacaksan bir an önce küçük büyük demeden bir Avrupa takımına at kendini yoksa bu yol yol değil..

Bunu sadece artistlik atlama sebebiyle söylemiyorum, sağında solunda bomboş adam varken pas vermemeler, frikikleri ben atacağım, korneri ben atacağım, her top bana gelsin mantığıyla futbolcu olunmaz..

Bir de şunu diyeyim linçleyen linçlesin, şutların kaliteli değil ama pasların on numara, şut için çalış yoksa 3 sene sonra bizim Abdüş gibi kaleyi değil tacı bulursun...
 
Beyler üç gündür neye haha atıyorsunuz? Demek istediğim kendini yere atmak o kadar ciddiye alınsa bu zamana kadar herkes kart görürdü diyorum.
Olay bence yere atması değildi. Cenk abisi yanına gidip defalarca sorduğu halde temasın olduğunu vurgulamasıydı. Cenk Ardaya güvendiğini belirterek çok güzel savundu. Şimdi Cenk gibi bir karakter var , diğer tarafta Arda gibi gelişen bir karakter var. Sorun bu gibi duruyor.
 
Olay bence yere atması değildi. Cenk abisi yanına gidip defalarca sorduğu halde temasın olduğunu vurgulamasıydı. Cenk Ardaya güvendiğini belirterek çok güzel savundu. Şimdi Cenk gibi bir karakter var , diğer tarafta Arda gibi gelişen bir karakter var. Sorun bu gibi duruyor.
Ha, bende benim dediğime dediniz sandım. Orası doğru...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı