Nasıl İngilizce öğrenebilirim?

şarapçı melih

Centipat
Katılım
21 Haziran 2022
Mesajlar
484
Çözümler
1
Yer
Aydın
9'a gidiyorum İngilizcem ortalamanın biraz altında yani çok iyi değil sizce nasıl öğrenebilirim? YouTube'da önerebileceğiniz bir kanal var mı? Bir de dizi film izleyerek öğrenebilir miyim sizce?
 
Dizi film izleyerek öğrenebileceğinizi çok sanmıyorum çünkü o an kelimeler yerine filmin gidişatına odaklanıyorsunuz. Bol bol İngilizce çalışın, bununla ilgili günlük gönderi paylaşan Instagram sayfaları ve video yapan YouTube kanalları mevcut, biraz araştırarak bulabilirsiniz zaten. Ek olarak İngilizce kitap okumaya çalışın, İngilizce makaleyi biraz çeviri yaparak biraz da kendiniz çevirerek okumaya çalışın. 1-2 ay sonra gelişim sağladığını göreceksiniz. Hızlıca gelişmeyi beklemeyin tabii, sonuçta yeni bir dil öğreniyorsunuz.
 
Bilgisayar oynayarak, dizi-film izleyerek, müzik dinleyerek güzel bir şekilde vocabulary geliştirebilirsiniz fakat grammar için aynı şeyi söyleyemeyceğim.
 
Dizi-film ve oyunların bana çok etkisi oldu. Ama en iyi insanlarla konuşarak öğrenebilirsin ve ezber yaparak.
 
Ben çok eskiden oyun oynarken adamlarla İngilizce konuşuyordum ama çok kötüydü. Google Translate kullana kullana ne dediklerini anlamaya başladım sonra bir anda aklımda kalanlarla çok iyi bir İngilizce öğrendim. Şu ana kadar tüm İngilizce notlarım 100.
 
Busuu denemelisin bence dostum. Önce seviyeni ölçüyor. Seviyen A2 çıktı mesela. A2 den devap edip ilerleyebilirsin. Günde 10 dakikanı ayırman yeterli. Ben demiyorum Busuu diyor 😃

Son olarak her gün devam etmen önemli. Onun dışında kayıt aç indirimleri takip et. Yıllık 250 liraya üyeliği başlatabilirsin.
 
Busuu denemelisin bence dostum. Önce seviyeni ölçüyor. Seviyen A2 çıktı mesela. A2'den devap edip ilerleyebilirsin. Günde 10 dakikanı ayırman yeterli. Ben demiyorum Busuu diyor 😃

Son olarak her gün devam etmen önemli. Onun dışında kayıt aç indirimleri takip et. Yıllık 250 liraya üyeliği başlatabilirsin.

Teşekkürler peki bahsettiğiniz sitede seviye ölçmek ücretsiz mi?

Peki ya İngilizce insanlarla konuşabileceğim ücretsiz bir site var mı?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı