8 GB RAM Yeterli mi?

Edvard

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2016
Mesajlar
33
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, sistemimde şu an Corsair 8 GB 2666 MHz RAM bulunmakta. Genelde oyun oynamak için kullanıyorum. Sistemi 16 GB RAM'e çıkarsam performans artışı hisseder miyim? Oyun içi FPS anlamında.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oynadığınız oyunlara ve grafik ayarlarına göre değişir bu sorunun cevabı. Oyun oynarken RAM kullanımı %80'in üstüne çıkıyorsa RAM ilave etmeniz gerek. Yakın zamanda 8 GB RAM kesin olarak yetmeyecek. Artık 16 GB RAM tavsiye ediliyor. Güncel oyunlar 9-10 GB RAM kullanmaya başladı.
 
Şu ana kadar oynadığım oyunlar arasında sadece AC Syndicate'te 7 GB RAM kullanımı gördüm, daha üstünü göremedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1080P çözünürlükte nadiren geçer. 8 GB RAM'i geçmese bile 6-7'yi geçtikten sonra performans azalmaya başlar. Birkaç GB boşluk olması iyidir. Çözünürlük 1080P'nin üstüne çıktıkça 8'in sınırları aşılmaya başlıyor.
 
Artık çok ekonomik 16GB'lar mevcutken, 8GB almanın bir avantajı yok. 8GB şuanlık yeterli ancak 16 alıp kafanızın rahat etmesi gerekir. Bana 8GB günlük kullanımda bile yetmiyor neredeyse:ROFL::ROFL::ROFL:
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı