5 aylık kredi kartına şimdiden yıllık ücret yansıdı

ervy

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2019
Mesajlar
208
Merhaba, geçen gün DenizBank kredi kartıma 418 TL yıllık üyelik ücreti gelmiş ama ben kartı alalı 4-5 ay oldu. 1 sene olmadan neden direkt üyelik ücreti ödemek zorunda kalıyorum anlayamadım. Kendilerine dilekçe formu gönderdim ve dün müşteri hizmetlerinden biriyle konuştum, bana para iadesi yapılır veya bonus kampanya diye birkaç şey söyledi. Bir de dilekçe formunuzu zaten göndermişsiniz size 3 gün içinde olumlu olumsuz dönüş yapılacak dedi. Biraz araştırma yaptım ve tüketici hakem heyetine veya bankalar birliği bireysel müşteri hakem heyetine şikayet edin diyorlar. Bende Şikayetvar'dan da şikayet ettim. Şimdi e-Devlet üzerinden şikayet de bulunursam bu konu mahkemeye mi gider yoksa e-Devlet'ten bana dönüş mü yapacaklar nasıl olacak? Cevaplarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ücret yasal alabilirler. Size Net kart almanızı öneririm. Bu şekilde aidat sorunu yaşamazsınız. Şimdi iade yapabilirler eğer yapılmazsa kartı iptal edip ücret iadenizi alabilirsiniz.
 
Ücreti ödediyseniz şikayetinize yatırım yapmak için ayırdığınız paradan kullandığınızı ve dövizin artmasından dolayı zarara uğradığınızı belirtin. Nereden baksanız o para bir ay onlarda kalacak. Kendileri müşterilerden usulsüzce parayı toplayıp işletiyorlar.
 
Ücreti ödediyseniz şikayetinize yatırım yapmak için ayırdığınız paradan kullandığınızı ve dövizin artmasından dolayı zarara uğradığınızı belirtin. Nereden baksanız o para bir ay onlarda kalacak. Kendileri müşterilerden usulsüzce parayı toplayıp işletiyorlar.

Müşteri hizmetlerini arayıp mı bunu demem lazım yoksa iletişim formunda mı yazıp göndermeliyim?

Ücret yasal alabilirler. Size net kart almanızı öneririm. Bu şekilde aidat sorunu yaşamazsınız. Şimdi iade yapabilirler eğer yapılmazsa kartı iptal edip ücret iadenizi alabilirsiniz.

Bir daha kredi kartı alıp kullanmayı düşünmüyorum ve arayıp kartımı kapattıracağım dediğimde yıllık kesilen üyelik ücreti iptal mi olmuş oluyor?

Genelde iade ediyorlar. Akbank harici iade etmeyen görmedim.

Geçen bana dönüş yaptılar ve paranızı iade edemiyoruz dediler. Bir daha şikayet de bulundum ve en sonunda tüketici hakem heyetine başvuracağım.
 
@ervy Kartı iptal edeceksiniz sonra bankaya aidat yansıdıktan sonra kartımı kapattım kullanmadığım için iadesini sağlanmasını talep ediyorum deyin. Neden iptal etmek istiyorsunuz diye sordukları aidat sebebiyle bankanıza olan olumlu düşüncelerim kayboldu artık bankanızla çalışmak istemiyorum deyin iade sağlayabilirler.
 
2010-2011-2014 te Bankaların Ücretsiz kartı olmadığı için insanlar mahkeme ve Tüketici hakem heyetine gidip aidat geri aldılar.
Fakat şuan tamamen bankaya kalmış durum. Yasal olarak hakkı var ve sözleşmede yazıyor.
Siz Ücretsiz olan "Denizbank Net kart" değil başka kart alarak ücreti baştan kabul etmiş oluyorsunuz.
Iade eder etmez . belli miktarda alışveriş yapın diyebilir..
9 ay kullanın iade ediyoruz diyebilir.
Tamamen Bankaya kalmış durum.
Yasal olarak hakkı var.
Aylık yaptığınız harcamaya göre iade yerine puan Bonus gelebilir yada gelmeyebilir.

Her bankanın Ücretsiz kredi kartı var amaç bu.
Akbank Axess ücretli -Axess free ücretsiz
Denizbank Bonus Ücretli -Net kart ücretsiz
Qnb finans ücretli -Go ücretsiz
Vb..
 
@ervy kartı iptal edeceksiniz sonra bankaya aidat yansıdıktan sonra kartımı kapattım kullanmadığım için iadesini sağlanmasını talep ediyorum deyin. Neden iptal etmek istiyorsunuz diye sordukları aidat sebebiyle bankanıza olan olumlu düşüncelerim kayboldu artık bankanızla çalışmak istemiyorum deyin iade sağlayabilirler.

Yarın müşteri hizmetlerini arayıp deneyeceğim teşekkürler.
 

Geri
Yukarı