Bu olayda suçlu kim?

Happyww

Centipat
Katılım
23 Aralık 2022
Mesajlar
137
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir hırsız boş olduğunu düşündüğü bir eve giriyor, eve girdikten sonra evde kimsenin olmadığını fark ediyor çünkü ev sahipleri tatil için farklı bir bölgeye gitmişlerdi, ancak hırsız eve girip iki adım attıktan sonra bir anda kapı otomatik kapanıyor ve hemen önüne bir kepenk kapanıyor yani hırsız bulunduğu yerde sadece 2-3 adım atabileceği kadar alanda kapana kısılıyor, dışarıya hiçbir şekilde sesi çıkmıyor yiyecek içecek yok ve o şekilde orada ölüyor. bu ev sahiplerinin hırsızlara karşı aldığı bir önlemdi. Ev sahipleri bunu yapmasaydı o hırsız orada ölmeyecekti ve o hırsız onların canına kast edecek bir şey yapmadı, yani birisi sırf bizden bir şey çalmaya çalıştı diye onu öldürebilir miyiz? Sizce suçlu kim?
 
Eğer ki evde olsa muhtemelen canına da kast edecekti, geçtiğimiz yıl iş yerimiz soyuldu ve güncel fiyatı 100000TL'nin üzerinde el aletimiz çalındı, mevzu fiyatınıda geçtim ancak babam ve dedemin 50 yılı aşkın emeği vardı o dükkanda. Üstelik aynı sanayide bizden sonra defalarca dükkan soyan hırsızlar yakalanamadı bile ki olaylar Ankara'da yaşanıyor. Şimdi kendinizi bizim yerimize koyarsanız sizce o hırsızlar ölmeyi hak etmiyorlar mı? Keza babam çıktıktan yarım saat sonra dükkana girmişler, ya babam geri dükkana dönseydi muhtemelen en kötü ihtimalle hırsızlar tarafından yaralanacak belki de canından olacakdı. Ölmeyi hak eden hırsız değil de mülk sahibi mi yani?

Hocam hırsızlık hem inancı olan için dini açıdan, diğer türlü de yasalara göre bir suçtur. Üstelik bu suç işlenirken hırsızın keyfi ya da ihtiyaçtan hırsızlık yaptığı sorgulanmaz. Dediğin şey bakkaldan ekmek çalan olsa anlarım.
 
Hırsız daha önce darp, öldürme veya idamı hak edecek bir davranış yaptıysa ev sahibi haklıdır.

Hırsız aşırı yoksul ve açlıktan ne yapacağını şaşırmış bir şekilde, ilk defa bir eve girdiyse yazıktır.

Konu sahibi olarka sorduğun sorunun tek 1 yanıtı yoktur bu yüzden saçmalamışsın yüzlerce fonksiyon var.
 
Ne alakası var dostum adam ölüyor. Bir hatayı çok fazla yaptı diye ölme hakkına mı sahip olmak zorunda.
Birinde bilerek zarar verirken diğerinde bir çok etmenden dolayı mecbur kalmış oluyor. Eğer bilerek zarar veriyorsa ölmesinde bir sakınca yok bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı