PCI-e 3.0 laptopa PCI-e 4.0 NVMe yüksek Okuma/Yazma değerli SSD alınır mı?

Bütçe
2500

MetehanKlc

Kilopat
Katılım
11 Şubat 2015
Mesajlar
314
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
KBG30ZMV512G TOSHIBA
PCI-e 3.0 destekli HP Pavilion Gaming 15 dizüstü bilgisayarım var.

pcie.png


500 GB kBG30ZMV512g Toshiba NVMe SSD alanı yetersiz geldiği için artırmak istiyorum. Bu konuda birkaç yol ayrımına geldim. Boş duran 2.5 inçlik SATA alanını kullanmak istiyorum fakat SATA SSD diskleri daha yavaş oldukları halde M.2'lerle benzer fiyatlara satılıyorlar.
Halihazırdaki Toshiba SSD'yi yükseltmek istediğimdeyse sanırım anakartımın eskiliği beni sınırlıyor. Örneğin GoodRam 2TB PX600 Gen4x4 M.2 NVMe SSD (5000MB Okuma / 3200MB Yazma) | ITOPYA ürününü almak istesem yaptığım araştırmaya göre anakart desteğim PCI-e 3.0 X2 olduğu için en fazla 2 bin yazma/okuma alabileceğim. Bu durumda da bu kadar para vermemin bir anlamı kalmıyor.

Ne yapmam gerekli sizce, benim isteğim hızlı ve geniş bir depolama alanına sahip olmak. 2 yıldan önce yeni bir bilgisayar almayı düşünmüyorum, yani aldığım SSD'yi kullanacağım.
 
Oyunlar açısından yükleme ekranlarında bir fark oluşturur mu? Renderlarla amatör + mühendislik seviyesinde ilgileniyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Oluşturmuyor pek.
 
@erme , fiyat olarak ben mi bulamıyorum yoksa gerçekten daha hızlı M.2lerle aşağı yukarı aynı fiyatlardan mı satılıyorlar? (Alırsam) SATA almamın tek avantajı halihazırdaki dosyalarımı aktarma sıkıntısı yaşamayacak olmam mı olacak yani?
 
@erme , fiyat olarak ben mi bulamıyorum yoksa gerçekten daha hızlı M.2lerle aşağı yukarı aynı fiyatlardan mı satılıyorlar?
Aynı fiyatlardalar aiağı yukarı. Bğtçe nedir?

(Alırsam) SATA almamın tek avantajı halihazırdaki dosyalarımı aktarma sıkıntısı yaşamayacak olmam mı olacak yani?
Öyle görünüyor. Bir de mevcut diski de kullanmaya devam edecerksiniz.
 

Bu giriş seviye bir disk, Windows kurulacaksa pek mantıklı değil ama 2 TB olan öbür disklerin fiyatı da çok üstünde bütçenin.

SATA olarak da bundan ucuza iyi ürün yok:

2 TB NVMe önerim:
İyi bir disk.

1 TB olsun, bütçeyi aşmasın derseniz:

veya
 
2 TB NVMe önerim:
İyi bir disk.
PCIe 3.0 oluşu gelecekteki kullanımım için bir sorun oluşturmaz değil mi? Yani yeni bir sisteme geçip de PCIe 4.x destekli bir anakartta.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı