Lisede 6 dersten başarısız olunca sınıfta kalınır mı?

AzPişmişKöfte

Hectopat
Katılım
25 Kasım 2019
Mesajlar
3.536
Makaleler
2
Çözümler
11
Bu konuyu kendisine bir türlü Technopat hesabı açtıramadığım arkadaşım için açıyorum. Kendisi 11.sınıf, geçen sınıftan gelen yabancı dil sorumluluk sınavı varmış. Bir de bu dönem sanırım 6 dersten kalıyormuş. Kaldığı 6 ders baraj dersler olmadığı için onların sorumluluk sınavı olmuyormuş sanırım. Geçen sınıftan gelen ve bu dönemde kalacağı 6 dersi toplayınca toplam 7 dersten kalıyor. İki dönem ortalamasını toplayınca sonuç 50'nin üzerinde çıkıyor. Ben yönetmeliğe göre geçersin dedim de illa konu açmamı istedi. Sizin fikriniz nedir?

@DNA
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE
@170981
 
Yanlış bilgi: Yeni yönetmelikte 9. sınıflar ve 10-11-12. sınıfların sınıf geçme koşulları farklıdır.
9.,10.,11. ve 12. sınıflarda sınıf geçme

Doğrudan sınıf geçme
– (1) Ders yılı sonunda; a) Tüm derslerden başarılı olan, b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

(2) Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.
*Yılsonu notu ile başarılı sayılamayacak ya da sorumlu geçilemeyecek dersler : 9. Sınıf için Türk Dili ve Edebiyatı ve Mesleki Dersler; 10. 11. ve 12.sınıflar için Dil ve Anlatım)

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması (1) Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.

Sınıf tekrarı

Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır.
 
9.,10.,11. ve 12. sınıflarda sınıf geçme.

Doğrudan sınıf geçme
– (1) ders yılı sonunda; a) tüm derslerden başarılı olan, b) başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

Hocam yani ortalama 50 olunca kaldığımız ders sayısı önemsiz mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yani ortalama 50 olunca kaldığımız ders sayısı önemsiz mi?
Hocam kaldığın ders sayısı önemsiz ortalaman 50 puanın üstünde ise her türlü sınıfı geçersin. Tabii bu 10-12. sınıf öğrencileri için geçerli. Eğer ki baraj dersten kalmadıysan karnende ortalama ile geçti bölmesi dolu olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi ilk olarak dersten geçme konusunda bir konuyu netleştireyim bir dönemden kalıp kalmadığınız iki dönem ortalamasına göre belli olur. İlk dönem 40 alıp ikinci dönem o dersten 60 alırsanız o dersin ortalaması 50 olacağı için o dersten geçmiş sayılırsınız. Bu bilgiyi bir kenara koyun çünkü bazı arkadaşlar sallıyorum bu dönem 45 alıyor ama ilk dönem notu 60 olduğu halde kaldığını zannediyor falan.

Arkadaşınız 11. sınıfsınız yani eski yönetmeliğe tabi. Şimdi iki dönem genel ortalaması 50'nin üzerinde ise yani ilk dönem örneğin ortalaması 55 ikinci dönem 45 ise 55+45/2=50 oluyorsa bu dönem düz geçmiş sayılacağı için o "kaldığı" 6 dersten kalmamış sayılıyor dolayısıyla herhangi bir sorumluluğu da olmuyor. Sadece önceden kalmış İngilizce dersi kalıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı