YouTube'a atılan videoların kalitesi çok düşüyor

YT'de iki adet codec vardır. Senin VP09 codec'iyle yükleme yapman gerekiyor. Onun içinde 30-35k sabit bit ile renderlı videoları 2k (2560x1440) olarak yüklemen gerekiyor. Attığın videonun üstüne sağ tıkla ve "Meraklısı için İstatistikler" seçeneği tıkla ve bak. VP09 koduyla yükleme yapıyorsan en fazla bit ayarını yükseltip 4K video yüklemek olacak.

4K atıyorsun ama dinamik bit ile render alıyorsan, ya da video 30k çekiyorsun ama aslında hızlı sahnelerde 15lere iniyorsa bu yine 4K olsa da bulanıklık olmasına olanak verir. Onun için sabit olarak render alman lazım. Ya da yüklemeni kayıt alırken bilgisayarın el veriyorsa yükseltip alarak kayıpları engellemeyi deneyebilirsin.

Edit: 1080p yüklenen videolar belli bir izlenme sayısına ulaştıktan sonra VP09 olarak YT tarafından otomatik olarak dönüştürülebilir. Ama yine belli yerlerde bit düşüklüğü varsa eğer, çamur yapacak şekilde, yine çamur görüntü olacaktır. Onun için çözüm her bir kareyi 35-40bit ile render etmen.
 
YT'de iki adet codec vardır. Senin VP09 codec'iyle yükleme yapman gerekiyor. Onun içinde 30-35k sabit bit ile renderlı videoları 2K (2560x1440) olarak yüklemen gerekiyor. Attığın videonun üstüne sağ tıkla ve "meraklısı için istatistikler" seçeneği tıkla ve bak. VP09 koduyla yükleme yapıyorsan en fazla bit ayarını yükseltip 4K video yüklemek olacak.

4K atıyorsun ama dinamik bit ile render alıyorsan, ya da video 30k çekiyorsun ama aslında hızlı sahnelerde 15'lere iniyorsa bu yine 4K olsa da bulanıklık olmasına olanak verir. Onun için sabit olarak render alman lazım. Ya da yüklemeni kayıt alırken bilgisayarın el veriyorsa yükseltip alarak kayıpları engellemeyi deneyebilirsin.

O zaman videoları 1440p olarak çekiyorum ve alabileceğim en yüksek bit ayarı ile alıyorum. Doğrudur değil mi?
 
Videoları kaynaktan alıp Premiere Pro içerisinde düzenleyip ya da birleştirip bitrate kısmını CBR ya da VBR tam hatırlamıyorum 2 Pass yapacaksınız ardından ilkini 16, ikincisini 21 yapacaksınız. YouTube belirli bir bitrate üzerine sahip videoları otomatik sıkıştırır ve kalite çok aşağılara düşer. Buradaki tek çözüm sıkıştırmadan olabildiğince kaçmak ve klibi yüksek bitrate ile alıp belirttiğim bitrate ayarı ile renderlamak.
 
Hocam 4K olarak çekip attığım videoda bunlar gibi çamur gibi duruyor.
Render alırken sıkıntı oluyor hocam o zaman mesela bende bir kanalıma baktım, eski videolarım 100 üstü izlenme sanırım vp9 codec oluyor direkt. 20-30 izlenmede kalan 1080p videolar av1 formatında hala. Bazısı yine av1 anlamadım bende. :D
 
Hocam 4K olarak çekip attığım videoda bunlar gibi çamur gibi duruyor.
Dediğim gibi bütün videoyu olabildiğince sabit bit ile renderlamazsan yine aynı sorunu yaşarsın

Anladığım kadarıyla herhangi bir render programı kullanmıyorsun? Adobe, Capcut vs gibi. Eğer kullanıyorsan videoyu 2k görüntü boyutu ve 35k sabit bit ile render alırsın. Eğer kullanmıyorsan evet. Mümkün oldukça yüksek şekilde kayıt alman gerekiyor. Sen 30 olarak ayarlamışsın, onu 50 yaparsan sorunun düzelir.
 
Anladığım kadarıyla herhangi bir render programı kullanmıyorsun? Adobe, CapCut vs gibi. Eğer kullanıyorsan videoyu 2K görüntü boyutu ve 35k sabit bit ile render alırsın. Eğer kullanmıyorsan evet. Mümkün oldukça yüksek şekilde kayıt alman gerekiyor. Sen 30 olarak ayarlamışsın, onu 50 yaparsan sorunun düzelir.

Videoları Movavi ile birleştiriyorum. dediğiniz gibi yapacağım teşekkür ederim

Benim takıldığım kısım videoların YT'ye atılmadan önce bayağı kaliteli durması ama atılınca çamur gibi olmasıydı. Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum sağ olun. Hayırlı geceler dilerim.
 

Geri
Yukarı